Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Michael Jackson: Το προφίλ ενός δυστυχισμένου ανθρώπου.

Δεν θα ασχοληθώ με το καλλιτεχνικό προφίλ του Michael Jackson, τό'χουν κάνει άλλωστε τόσοι άλλοι και είναι αναμφισβήτητο πως επρόκειτο για ένα ταλαντούχο άνθρωπο, με εκπληκτικές ικανότητες πάνω στη σκηνή, ο οποίος επηρέασε όσο κανείς την εξέλιξη της μουσικής σκηνής, με παγκόσμια εμβέλεια. Θα ασχοληθώ όμως με τις πτυχές της ιδιόρρυθμης προσωπικότητάς του, που τόσο πολύ είχαν απασχολήσει, όσο ζούσε, τόσο τον τύπο, όσο και ειδκούς επιστήμονες που τον παρακολουθούσαν από απόσταση, αφού κοντά του, επιτρεπόταν να βρίσκονται μόνο πρόσωπα της επιλογής της δικής του αλλά κυρίως των εκάστοτε δισκογραφικών εταιρειών που συνεργαζόταν, οι οποίες ενδιαφέρονταν όχι φυσικά για τον άνθρωπο Michael Jackson αλλά για την εικόνα του στάρ που έβγαινε προς τα έξω στο "αγοραστικό κοινό".

Γεννημένος το 1958, Αφρο-Αμερικανός, παιδί υπερ-πολύτεκνης φτωχής οικογένειας, με δύσκολα παιδικά χρόνια και κακή σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν βίαιος μαζί του και πάντοτε κορόϊδευε τον μικρό Michael Jackson για τη μεγάλη του μύτη... Μάρτυς του Ιεχωβά μέχρι το 2008, όταν ασπάστηκε τον Μουσουλμανισμό.

Από την κυκλοφορία του Thriller, την εκρηκτική του παγκόσμια επιτυχία και μετά, αρχίζει να εκδηλώνει πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που έχουν σχέση με την εικόνα που ο ίδιος έχει με τον εαυτό του καθώς και με την περιορισμένη έως ανύπαρκτη δυνατότητά του να αντιλαμβάνεται τα όρια μεταξύ καλού και κακού. Σε συνεντεύξεις του ομολογεί ότι δε τον ικανοποιεί το Αφρο-Αμερικανικό του παρουσιαστικό και θέλει με κάθε τρόπο να μεταβληθεί σε λευκή Ευρω - Αμερικάνα γυναίκα! Αρχίζει να υποβάλει τον εαυτό του σε επανειλημμένες ρινοπλαστικές επεμβάσεις (πλαστικοί χειρουργοί που γνωρίζουν τα πράγματα μιλούν για περίπου 30-40), οι οποίες στην αρχή έχουν καλά αποτελέσματα στην πορεία όμως καταλήγουν σε σήψη των ιστών του. Στο τέλος και αφού κυριολεκτικά έχει μείνει χωρίς ρουθούνια, βρίσκεται κάποιος Γερμανός πλαστικός χειρουργός να κόψει τμήμα από το αυτί του για να δημιουργήσει εξ αρχής ρινική κοιλότητα, η οποία είχε εξαφανιστεί...

Δεν είναι όμως μόνο η μύτη... Αλλάζει τα ζυγωματκά του, αλλάζει πάνω από πέντε φορές το σχήμα του προσώπου του, από οβάλ σε τετράγωνο και τανάπαλι, αλλάζει το σαγόνι του αμέτρητες φορές, μεγαλώνει τα μάτια του τραβώντας τα προς τα πίσω για να χάσουν το Αφρο-Αμερικάνικο σχήμα τους και το χειρότερο από όλα, υποβάλλεται σε φοβερές ορμονολογικές 'παρεμβάσεις' ώστε να αλλάξει χρώμα δέρματος, από μαύρο σε λευκό, να λεπτύνει τη φωνή του ώστε να ακούγεται πολύ λεπτή γυναικεία και να μην υπάρχει καθόλου τριχοφυΐα στο σώμα του.. (Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι έπασχε από μία δερματοπάθεια και η αλλαγή του χρώματος ήταν αποτέλεσμα της θεραπείας). Αρχίζει να βάφεται γυναικεία και να φορά περούκα. Στις δημόσιες εμφανίσεις του τις περισσότερες φορές φοράει μάσκα που καλύπτει τη μύτη και το στόμα του... το ίδιο κάνει και στα δυό του παιδιά. Εχει γίνει εν τω μεταξύ πατέρας.
Ψυχολόγοι και ψυχίατροι στην Αμερική των έχουν αποκαλέσει από χρόνια, ως άτομο νοσηρό, με διαταραγμένη αίσθηση της ταυτότητάς του, διανοητικά ασταθή, και ψυχικά ανισόρροπο. Διαταραγμένη προσωπικότητα που καταφεύγει σε αυτο-ακρωτηριασμό (Self-mutilation) για να επιτύχει την τελειοποίηση του εγώ του όπως αυτός νοσηρά την εννοεί. Κάποιοι τον θεωρούν τόσο άρρωστο ώστε να είναι απίθανο ότι κατανοεί το νόημα των αυτοκαταστροφικών του πράξεων. Εχει δοκιμάσει τα πάντα πάνω στο σώμα του για να νοιώσει καλύτερα με την εικόνα του εαυτού του, εκτός από αυτό που ήταν εντελώς επιβεβλημένο και που κανείς μα κανείς από το οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον δεν του συνέστησε. Την εντατική ψυχοθεραπεία.
Και αναρωτιέμαι... είχε μεγάλη οικογένεια, αδέλφια, γονείς.. κανείς μα κανείς δεν βρέθηκε κοντά του να τον βοηθήσει? Κανείς να τον πείσει πως χρειαζόταν ψυχιατρική θεραπεία? Μα αλήθεια τί απήχηση θα είχε αυτό στους θαυμαστές του? Θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα του Βασιλιά της Πόπ.!! Κανείς δεν έβαλε τη ψυχή του πάνω από την καριέρα του.

Πολλές φορές τέθηκε το ερώτημα αν ο άνθρωπος αυτός ήταν ικανός να έρχεται στο άμεσο περιβάλλον του σε επαφή με παιδιά. Είχε μία νοσηρή σχέση με τα παιδιά, σύνδρομο του Πίτερ Πάν το είπαν κάποιοι, δηλαδή μία θεοποιημένη εικόνα για τον εαυτό του και επιθυμία να τον ακολουθούν παντού τα παιδιά.. Και ο ίδιος εμφάνιζε σε πολλές δραστηριότητές του παλιμπαιδισμό. Επειδή ακριβώς η κατακερματισμένη του προσωπικότητα δεν του άφηνε περιθώρια συνείδησης των ορίων μεταξύ καλού και κακού, θεωρήθηκε ακατάλληλος ακόμη και για τα δικά του παιδιά. Κι αυτό γιατί άνθρωποι με τη δική του αρρωστημένη τάση αυτο - ακρωτηριασμού τείνουν να πράττουν το ίδιο και σε ανθρώπους πάνω στους οποίους ασκούν εξουσία. Τους θεωρούν κομμάτια του τέλειου εαυτού που θέλουν να πλάσουν. Πολλοί πάγωναν στην ιδέα ότι ο λόγος που εμφάνιζε δημόσια τα παιδιά του φορώντας μάσκες ή πέπλα, με καλυμένες μύτες και στόματα, ήταν ότι τα είχε υποβάλει στις ίδιες πλαστκές επεμβάσεις, ώστε ούτε αυτά να μην έχουν τίποτα που να θυμίζει την έστω και κατά το ήμισυ Αφρο-Αμερικάνικη ρίζα... Θλιβερές διαπιστώσεις για έναν άνθρωπο που η ζωή του φέρθηκε τόσο καλά. Του έδωσε χρήμα, δόξα, ταλέντο... Πίσω από τα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας, πίσω από τη λάμψη, βρισκόταν ένα δυστυχισμένο πέρα για πέρα πλάσμα, που ζούσε την δική του κόλαση. Είχε πεί ο ίδιος σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις πως ίσως να μην υπάρχει στον κόσμο άλλος άνθρωπος που να αισθάνεται τόση μοναξιά όσο αυτός. Φοβόταν το χρόνο, φοβόταν τη φθορά, φοβόταν τα γηρατειά. Τους ξέφυγε με άδοξο τρόπο.

Στην κοινωνία που ζούμε οι φτωχοί που είναι ψυχοσωματικά άρρωστοι και έχουν προκαλέσει οι ίδιοι σωματικές κακώσεις στον εαυτό τους θεωρούνται κοινωνικά απόβλητοι και φρικιά. Οι πλούσιοι όμως που είναι ψυχοσωματικά άρρωστοι και έχουν προκαλέσει οι ίδιοι σωματικές κακώσεις στον εαυτό τους έχουν την πολυτέλεια να θεωρούνται "εκκεντρικοί" . Γιατί συμβαίνει αυτό? Γιατί η κοινωνία μας είναι διεφθαρμένη και το χρήμα "κουκουλώνει" την τρέλα.

Ο Θεός να τον αναπαύσει κι ας προστατέψει τα παιδιά που άφησε πίσω του.



Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Στον αστερισμό των γεροπαραλημένων ερωτύλων πολιτικών

Γέλασαν με την καρδιά τους οι Γάλλοι, βλέποντας στην τηλεόραση την προηγούμενη βδομάδα τον γνωστό "γυναικά" 77 χρονο τέως Πρόεδρο Ζακ Σιράκ να σαλιαρίζει με μία νεαρή σοσιαλίστρια πολιτικό, μπροστά στα μάτια της συζύγου του Μερναντέτ, σε εκδήλωση στηνπόλη Correze όπου μιλούσε η τελευταία..

Το βίντεο δείχνει έναν γεροπαραλημένο άνθρωπο, που κάνει σαν τρελός για να καθίσει δίπλα του μια νεαρή κυρία. Αναγκάζονται οι παρατρεχάμενοί του να της φέρουν καρέκλα στο πλάϊ του!! Και μετά να αρχίσει το κουβεντολόϊ μαζί της γελώντας σαν ηλίθιος, την ώρα που μιλάει κάποιος στο ακροατήριο..και μάλιστα όταν αυτός ο κάποιος είναι η γυναίκα του, η οποία συχνά πυκνά σταματάει την ομιλία και γυρίζει πίσω για τον επιπλήξει...ενώ αυτός πέρα βρέχει!!!


Πέραν του γελίου του θέματος και του γαργαλιστικού του βίντεο που παίχτηκε στην Γαλλική τηλεόραση, για να το βλέπουν και χασκογελάνε κοινό, δημοσιογράφοι και νύν υπουργοί του Σαρκοζί, αναρωτιέμαι., πώς άτομα με το χαρακτήρα και την ελαφρότητα του παραπάνω ηλικιωμένου, άσκησαν εξουσία κάποτε πάνω στον πλανήτη...πήραν αποφάσεις και διαμόρφωσαν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Και μη μου πείτε ότι το έπαθε τώρα στα τελευταία του. Οχι, ο άνθρωπος είναι γνωστός "μπήχτης" από τα νειάτα του... Εναν τέτοιο άνθρωπο, τουλάχιστον όπως τον βλέπω σε αυτό το βίντεο, δεν θα τον εμπιστευόμουνα ούτε για να μου πλύνει .... τ'αυτοκίνητο.

Μετά και τις τελευταίες ρόζ αποκαλύψεις για το άλλο ραμολιμέντο με το βαμμένο κομοδινί μαλλί, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εικλικρινά απορώ και εξίσταμαι με την ανοχή των πολιτών. Δεν μπορεί. Ντοπαρισμένοι πρέπει νάμαστε όλοι. Η τόσο ανίσχυροι και απονευρωμένοι, που βιώνουμε την χειρότερη μορφή δικτατορίας και δεν το έχουμε ούτε καν καταλάβει...! Τη δικτατορία των ηλίθίων. Οι πολίτες παρακολουθούν τα τεκτενόμενα, έχουν συνηθίσει στο σκάνδαλο κάθε είδους, την ανηθικότητα, την ξεφτίλα των πολιτικών τους ταγών, τη θεωρούν φυσική, τη διασκεδάζουν, κάποιοι μπορεί και να τη ζηλεύουν ενδόμυχα ή να την έχουν ως πρότυπο. Ολα επιτρέπονται και όλα συγχωρούνται ή πάντως ξεχνιούνται τόσο εύκολα όταν έρχεται η ώρα της κάλπης. Κι αυτό γιατί υπάρχει μια έχοχη συνωμοσία συγκάλυψης... Σε αυτό πρωτοστατούν φυσικά τα ΜΜΕ...

Μήπως τελικά κάτι τέτοια ραμολιμέντα βολεύουν και εξυπηρετούν τα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων? Μαριονέττες θέλουν οι άνθρωποι. Οχι πολιτικούς ηγέτες. Γιατί την ώρα που αυτοί το "γλεντάνε", οι άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να περνάνε πολιτικές ...
Του πλανήτη το κάγκελο δηλαδή...

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Μεγάλη "χοντράδα" διέπραξε το "εγκυρο" Βήμα της Κυριακής - Η αποθέωση της προχειρότητας

Στο Βήμα της Κυριακής της 21ης Ιουνίου 2009, σε αυτήν τη θεωρητικά εγκυρότατη εφημερίδα, δημοσιεύθηκε το ακόλουθο άρθρο που αφορά στην συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη μέρα, δηλαδή Σάββατο 22 Ιουνίου 2009:

Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα

Το παγωμένο κλίμα που επικρατεί εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατεγράφη, παρά τα χαμόγελα, και κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον κ. Ερντογάν συνόδευσαν στην Αθήνα ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.
Ενδεικτικό της βεβαρημένης ατμόσφαιρας, στην οποία έχουν συμβάλει και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν με τις οποίες συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την εκλογή μουφτήδων και τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι ότι δεν είχαν προγραμματιστεί επίσημες δηλώσεις των δύο ανδρών. Αν και δεν είχε καταρτιστεί συγκεκριμένη ατζέντα, η συζήτηση κάλυψε όλα τα θέματα του φακέλου «ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Ο Πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που έχει ανέβει πολλές θέσεις στην κυβερνητική ατζέντα. Αν και η Αθήνα δεν έλαβε στις Βρυξέλλες την υποστήριξη που ανέμενε για κοινές ευρωπαϊκές δράσεις στο Θέμα της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να πιεστεί και η Τουρκία, ο κ. Καραμανλής επιμένει ότι η 'Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες από το 2001.
Ο κ. Καραμανλής επιμένει και στην ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο. Η 'Αγκυρα δεν έχει σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Ηρεμία στο Αιγαίο προκρίνουν καθώς φαίνεται και οι Αμερικανοί που πολύ πρόσφατα, διά στόματος του νέου βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον, χαρακτήρισαν το αρχιπέλαγος περιοχή στρατηγικής σημασίας και μίλησαν για «εκκρεμείς» διενέξεις που αν επιλύονταν Θα μείωναν το ενδεχόμενο κρίσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Ο ιστορικός του μέλλοντος που πιθανόν ανατρέξει στην εφημερίδα αυτή θα πάθει παράκρουση!! Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η τόσο λεπτομερώς περιγραφόμενη στο άρθρο του ΒτΚ συνάντηση του Ελληνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ουδέποτε πραγματοποιήθηκε λόγω ασθενείας του τελευταίου.... όπως όλοι γνωρίζουμε!!!!

Για αυτήν τη τερατώδη και εξοργιστική "πατάτα" του ΒτΚ, δεν πρόκειται να γίνει φυσικά καμμία απεργία από το συνάφι. Ετσι για την τιμή των όπλων. Για την ξεφτίλα που γίνανε... Εγώ όμως που δεν ανήκω στο συνάφι, αλλά είμαι απλά "αναγνωστικό κοινό" (προς το παρόν) δεν μπορώ παρα να κάνω τις ακόλουθες σκέψεις

Κατ΄αρχήν δεν μου επιτρέπεται πλέον να αποκαλώ το ΒτΚ μία έγκυρη εφημερίδα. Είναι προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αρθρογραφία του είναι άρπα - κόλα, χωρίς σεβασμό στον αναγνώστη, με προχειρότητα, πάνω σε εκ των προτέρων δημιουργημένα "καλούπια" ειδήσεων, που "κολάνε" κατά περίπτωση και που με λίγη σάλτσα, φτιάχνουν ένα άρθρο βάσει του οποίου θα διαμορφώσει άποψη ο Ελληνας αναγνώστης. Ειδησεογραφία φαστφουντάδικη... αρπακολάδικη...!! Και μετά παραπονιούνται πώς αν δε βάλουν μέσα DVD δεν πουλάνε φύλλα... Μα είστε σοβαροί? (ρητορικόν το ερώτημα)

Κι αυτή είναι η πιο
απλοϊκή και καλοπροαίρετη ερμηνεία που μπορώ να κάνω και απλά να σταματήσω να αγοράζω τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Γιατί αν θέλει κανείς να σκεφτεί λίγο διαφορετικά και πιο πονηρά, κάλλιστα μπορεί να υποψιαστεί ένα κέντρο οργανωμένης παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του αναγνωστικού κοινού.... Κι αν μια τέτοια χοντράδα έγινε πάνω σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για τη χώρα μας ζήτημα, δηλαδή τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τότε πολύ εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τί γίνεται με ειδήσεις ήσσονος σημασίας... Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι..

Κι επειδή στην Ελλάδα δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ κανείς για τίποτα, δεν θα κουνηθεί και στην περίπτωση αυτή φύλλο. Κανείς δεν θα λογοδοτήσει, καμμία συγγνώμη δεν θα ζητηθεί από το αναγνωστικό κοινό του ΒτΚ και φυσικά δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Ε και σιγά, τί εγινε? Και να ερχότανε ο Ερντογάν ακριβώς έτσι δεν θα ήταν η συνάντηση? Οπως την περιγράφει ο "συντάκτης" της.!! Ο ορισμός του deja vu δηλαδή... Αλλά ούτε και στα κανάλια θα ακούσετε κάποιο σχόλιο, ούτε από κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο την παραμικρή κουβέντα επ' αυτού. Συντεχνιακά έχουμε μάθει να δουλεύουμε στην Ελλάδα. Ενα μάτσο κοράκια, σε όλους τους τομείς. Και κόρακας κοράκου μάτι βγάζει? Δε βγάζει.

Σημεία των καιρών ή τέλος εποχής για τον Τύπο? Μάλλον τέλος εποχής για τους μη υποψιασμένους αναγνώστες. Διπλοτσεκάρετε ό,τι διαβάζετε. Μην καταπίνετε αμάσητη καμμία είδηση. Μη μασάτε γενικώς. Η πληροφορία πλεόν φιλτράρεται και πάντως "προπαρασκευάζεται" και το χειρότερο πολλές φορές "δημιουργείται... Φιλοθεάμον "κενό" είμαστε για τους εκδότες, αν δεν το έχετε καταλάβει. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Θεωρούν τους αναγνώστες χάνους, που ό,τι πεί η εφημερίδα του κόμματός τους, το τρώνε. Αν δεν ήταν να μείνουν χιλιάδες άνεργοι στους δρόμους θα έλεγα να σταματήσουμε να αγοράζουμε εφημερίδες γενικά κι αόριστα. Επειδή όμως αυτό κανείς δεν το επιθυμεί, τουλάχιστον ας τους θεωρήσουμε εκ προϊμίου αναξιόπιστους κι ας τους "αμφισβητούμε".. έτσι για να μη σκουριάζει και το πνεύμα!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ο Σαρκοζί θέλει να απαγορεύσει τη μπούρκα

Πριν λίγες μέρες διάβαζα έκπληκτη ένα άρθρο στo Brussels Journal σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πιστεύει πως ο εξισλαμισμός της Ευρώπης είναι αναπόφευκτος. Ο τεράστιος αριθμός Μουσουλμάνων που έχει κατακλύσει την Ευρώπη και ο ρυθμός με τον οποίον αυτοί πολλαπλασιάζονται, σε αντίθεση με το εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα που έχει πλέον η Γηραιά Ηπειρος, τον κάνει να πιστεύει πως η υπερίσχυση του Ισλάμ στην Ευρώπη είναι θέμα χρόνου.....

Σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί ταράζει για άλλη μιά φορά τα λιμνάζοντα ύδατα. Ξεκαθάρισε πως η μπούρκα (burqa) είναι ανεπιθύμητη στη Γαλλία. Θέλει μάλιστα να περάσει και Νόμο στο Γαλλικό Κοινοβούλιο με τον οποίο να απογορεύεται η χρήση της σε δημόσιους χώρους και να επιτρέπεται μόνο στο σπίτι. Η μπούρκα ως γνωστόν είναι το επίσημο ένδυμα των Μουσουλμάνων γυναικών και αποτελεί ένα μακρύ φόρεμα που τις καλύπτει από την κορφή ως τα νύχια κυριολεκτικά, αφήνοντας ακάλυπτο μόνο το μέρος των ματιών τους. Ο Σαρκοζί ισχυρίζεται πως η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί οι γυναίκες στο έδαφός της να φορούν ένα ένδυμα το οποίο δεν είναι κατά τη γνώμη του συνδεδεμένο με τη θρησκεία των Μουσουλμάνων αλλά υποδηλώνει την αντίληψη που έχει ο Μουσουλμανικός κόσμος για την θέση της γυναίκας, ένα ένδυμα που ταπεινώνει και εξευτελίζει τη γυναίκα και της στερεί το δικαίωμα της ελευθερίας της προσωπικότητας και της εξατομίκευσης.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που ξεσήκωσαν ήδη αντιδράσεις, τόσο πολίτες όσο και μέλη της κυβέρνησης Σαρκοζί, καθώς υποστηρίζουν πως η "απαγόρευση" με νόμο της μπούρκας μόνο ταραχές θα μπορούσε να προκαλέσει από τους Μουσουλμάνους, που σήμερα στη Γαλλία αριθμούν 5.000.000 περίπου, τον μεγαλύτερο αριθμό από οποιοδήποτε άλλο κράτος στην Ευρώπη.

Ισχυρό επιχείρημα επίσης είναι ότι μπορεί κάποιες ή και πολλές γυναίκες Μουσουλμάνες να επιλέγουν την ενδυμασία αυτή όχι γιατί τους επιβάλλεται από τη θρησκεία τους ή τον κοινωνικό τους περίγυρο αλλά γιατί οι ίδιες πραγματικά την θέλουν και νοιώθουν ανέτα σε αυτήν.

Αραγε μήπως ο Νικολά Σαρκοζί πιστεύει ότι απαγορεύοντας με νόμο ήθη και έθιμα Μουσουλμανικά θα αποτρέψει έτσι τον εξισλαμισμό της Ευρώπης? Πιστεύω ότι κινήσεις σαν κι αυτές σε μία - όπως θέλουμε να την ονομάζουμε- πολυπολιτισμική Ευρώπη, μάλλον συσπειρώνει μειονοτικές δυνάμεις και δημιουργεί πυρήνες ταραχών και επεισοδίων. Είναι τραγικό λάθος να δημιουργείς την εντύπωση σε μία θρησκευτική και πολιτισμική μειονότητα στο Κράτος σου ότι την "διώκεις" ως προς τα βασικά της χαρακτηριστικά διαφορετικότητας. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα θεοκεντρικής κουλτούρας και κοσμοθεωρίας. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να γίνει μία προσπάθεια, μέσα από την Παιδεία, να δοθεί μία εναλλακτική οπτική στον Μουσουλμανικό πληθυσμό της Γαλλίας ως προς τη θέση της γυναίκας ώστε να μπορέσει μόνος του, αβίαστα, να αναθεωρήσει τον τρόπο αντιμετώπισης των γυναικών άρα και της ενδυμασίας τους, και όχι μόνο? Χρονοβόρο δε λέω, αλλά σίγουρα πιο αποτελεσματικό...

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Αυτό είναι το Βρετανικό επίπεδο ... όλα τα άλλα είναι κλεμμένα!!

21 Ιουνίου 2009. Θερινό Ηλιοστάσιο. Stonehenge Αγγλίας.

Αγγλοι γιορτάζουν το Θερινό Ηλιοστάσιο με παγανιστικές τελετές, ντυμένοι με στολές "ιεροτελεστίας" καθόσον βρίσκονται σε θρησκευτικό προσκύνημα, όπως λένε οι ίδιοι.
Ενα είδος πολιτιστικής παράδοσης, θα έλεγα εγώ.



Στο Stonehenge υπάρχουν κάτι ψηλοί βράχοι που θεωρούν ότι έχουν μαγικές ιδιότητες. Είναι κτισμένοι για άγνωστους λόγους στους προχριστιανικούς χρόνους. Αυτό το έχουν αναγάγει σε θρησκεία και το προσκύνημά τους γίνεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνου.



Οι τελετουργίες αυτού του είδους είχαν απαγορευτεί το 1985 επειδή η αστυνομία είχε έρθει σε σύγκρουση με το πλήθος στην προσπάθεια να καταστείλει παρεκτροπές λόγω χρήσης ναρκωτικών και μέθης (όχι ιεράς, κανονικής).



Δεν θέλω να κρίνω άλλους λαούς και πολιτισμούς, γιατί κάθε ένας από αυτούς έχει προσφέρει μικρά ή μεγάλα στην ιστορία και την εξέλιξη της ζωής. Ομως ασυνείδητα μπαίνουν στο μυαλό μου δίπλα δίπλα αφενός η κλασσική αρχαιότητα η δική μας και από την άλλη ο πολιτισμός των Βρετανών, που εκτός από αυτό που βλέπετε εδώ και τις ατελείωτες αποικίες μπορεί και να περιλαμβάνει και κάπως λαμπρότερα δείγματα, όμως, τώρα δα κατανοώ το γιατί δεν πρόκειται να δώσουν πίσω εύκολα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ... γιατί απλούστατα είναι ετερόφωτοι ... Τόσο ετερόφωτοι που αν τους αφαιρέσεις όλα τα κλοπιμαία θα παραμείνουν γυμνοί και ασήμαντοι....
τόσο ασήμαντοι που θα κάνουν εντύπωση...




Αντε και του χρόνου!

Με κούρασαν οι Παγκόσμιες Ημέρες...

Παίρνω αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα που γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο για να κάνω μερικές σκέψεις πάνω στην καθιέρωση και το νόημα των "Παγκόσμιων Ημερών".
Κατ' αρχήν να θυμίσω πως η καθιέρωσή τους είναι προϊόν και άμεσο αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή του παγκοσμιοποιημένου τρόπου ζωής, σκέψης και κουλτούρας. Ως επί το πλείστον γεννιούνται ως "εμπνεύσεις" στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σχεδόν κάθε μέρα του χρόνου είναι για τους Αμερικανούς μία Παγκόσμια Ημέρα.
Καλά, θα πεί κανείς, γιατί δεν θεσπίζουν εθνικές μέρες εορτασμού, που να γιορτάζουν μόνο στη χώρα τους? Θα μπορούσε άραγε και μια άλλη χώρα, πχ. η Ελλάδα, να καθιερώσει μια Παγκόσμια Ημέρα?
Τέτοιες πρωτοβουλίες αποκαλύπτουν απροκάλυπτα το πώς συγκεκριμένα Υπέρ-Εθνη και Υπέρ-Κέντρα αλαζονικά αυτοπροσδιορίζονται και αυτοαποκαλούνται "Παγκόσμια". Κάθε τι που προέρχεται και δημιουργείται από την Υπερδύναμη έχει ισχύ παγκοσμιότητας και βάρος διεθνικό. Σχεδόν παγκόσμια υποχρεωτικό. Εχει την δυνατότητα επιβολής μιας ιδέας σε διεθνές επίπεδο, διαμορφώνει συνειδήσεις αλλά και τρόπο ζωής, εισβάλλει με τρόπο ανεπαίσθητο και ύπουλο στην κουλτούρα των υπολοίπων λαών, επηρεάζει την οπτική τους για τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα, στήνει γιορτές για να υπνωτίσει, να αποχαυνώσει, να ντύσει με στόφα γιορτής αυτά για τα οποία θά'πρεπε να θρηνούμε. Μέσα από την επιβολή των Παγκόσμιων Ημερών σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζεται ακόμη και το εμπόριο των υπολοίπων χωρών, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατον να μην τις ακουλουθήσουν, εφ΄όσον σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορέσει να κινηθεί η οικονομία τους. Θυμίζω την Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων και την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Ανεβαίνει τόσο πολύ τζίρος τις μέρες αυτές. Ποιός θα πεί "δε γιορτάζω"?
Αν το σκεφτείτε καλά, όμως, οι περισσότερες από τις "θεσμοθετημένες" με το στανιό Παγκόσμιες Ημέρες είναι υποκριτικές και περιορίζονται μόνο στη "τίμηση" μίας ιδιότητας μόνο για μία μέρα. Τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου απομένουν οι ιδιότητες αυτές σιωπηλές τραγικές φιγούρες απαξίωσης και παρακμής. Γιορτάστε, σκουπίστε τελειώσατε. Και του χρόνου πάλι.

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας:
Μητέρα δεν είναι μόνο η δυτική μητέρα, η μητέρα των αναπτυγμένων χωρών. Η μητέρα του Premaman και panticare ... Μητέρα είναι κι αυτή που βρίσκεται στην Αφρική και δεν έχει νερό να πιεί και να πλύνει το παιδί της, αυτή που αναγκάζετaι να κουβαλάει στο κεφάλι δυο τρεις τους κουβάδες το νερό και να ανεβαίνει απότομες ανηφόρες, χιλιόμετρα, ξυπόλυτη, ρακένδυτη και πεινασμένη για να πάει να το φροντίσει... Γιορτάζει κι αυτή η μητέρα άραγε? Τί έχει κάνει η παγκόσμια κοινότητα για τη φροντίδα και προστασία αυτής της μάνας?

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Περιβάλλον δεν είναι μόνο τα πράσινα λειβάδια της Ελβετίας. Οϋτε οι λίμνες της Σκωτίας. Ούτε προστατεύεται το περιβάλλον μόνο με το να αρχίσουν να παράγονται υβριδικά αυτοκίνητα και με το να βάζουμε παιδάκια να φυτεύουν δεντράκια. Καλά είναι κι αυτά μα η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή έχει προκληθεί από αυτούς οι οποίοι θέσπισαν την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος, οι βιομηχανίες τους και τα όπλα που έχουν χρησιμοποιήσει στους πρόσφατους "πολέμους" οι συνέπειες των οποίων για το περιβάλλον δεν έχουν ακόμη πλήρως αποκαλυφθεί. Ποιός μπορεί να τα βάλει με τις βιομηχανίες και τα συμφέροντα? Για ποιό περιβάλλον μιλάτε, κύριοι?

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:
Γυναίκες δεν είναι μόνο οι γυναίκες που βλέπουμε στα περιοδικά με το πλατύ χαμόγελο. Οι χαρούμενες, οι καταναλωτικές. Ούτε μόνο οι επιτυχημένες επαγγελματίες που συνήθως προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Γυναίκες είναι κι αυτές που σε ολόκληρο τον πλανήτη αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης, ακόμα και μέσα στην οικογένεια. Και σας βεβαιώ ότι είναι αμέτρητες. Τί έχει γίνει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής της γυναίκας στον πλανήτη? Τί μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των δικαιωμάτων της? Γιορτάζουν κι αυτές οι γυναίκες άραγε?

Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων:
Εδώ γελάνε...... Και γελάνε σπαραχτικά ... με δάκρυα. Πρόσφυγες είναι όλοι αυτοί που έχουν "παραχθεί" από τους τελευταίους πολέμους στη Γή. Από τους πολέμους "Τους"... Ανθρωποι που έχασαν οικογένειες, σπίτια, περιουσίες, έμειναν στον άσο, γιατί στη χώρα τους δημιουργήθηκε αναταραχή, στο 99% των περιπτώσεων με την ανάμιξη των Μεγάλων Δυνάμεων. Αυτοί τους έκαναν πρόσφυγες. Και αυτοί οι ίδιοι τώρα, φαρισαϊκά, τους θέσπισαν ημέρα παγκόσμια και τους γιορτάζουν!! Πρόσφυγες, που κανείς δεν τους θέλει. Οπου και να πάνε είναι φόρτωμα. Ακόμα κι αυτοί που τους γιορτάζουν. Κοιτάνε πως θα τους εκμεταλλευτούν και πώς θα τους ξεφορτωθούν, σε άλλη χώρα, τους κάνουν μπαλάκι ... Αντί να τους φτιάχνουν Παγκόσμιες Ημέρες ας κοιτάξουν να βοηθήσουν τα Κράτη τους, αυτά που κατέστρεψαν, είτε με τα όπλα τους είτε με την δημιουργία εμφυλίων πολέμων με τις γνωστές μηχαρραφίες τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους. Η παγκόσμια κοινότητα να βοηθήσει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να μπορέσουν να ξαναγυρίσουν στις πατρίδες τους και να ζήσουν σαν άνθρωποι.
Αλλά για ποιά παγκόσμια κοινότητα μιλάμε? Για αυτήν που χορεύει σε ρυθμό που ενορχηστρώνουν λέσχες Μπίλντεμπεργκ και G8?

Με κούρασαν οι Παγκόσμιες Ημέρες. Γιατί είναι μέρες υποκρισίας για τους λίγους και οργής για τους πολλούς. Ας μην τις οικειοποιούμαστε έτσι αβασάνιστα, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, που πιστεύω ότι έχουμε ακόμη το προνόμιο να σκεφτόμαστε περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε, και να διεκδικούμε όχι μόνο για τα δικά μας αιτήματα αλλά να διεκδικούμε και για όλους εκείνους που έχουν δυσκολίες στον πλανήτη. Μόνο εφόσον αναπτυχθεί αίσθημα παγκόσμιας αλληλεγγύης τότε μόνο θα μπορέσουμε και να γιορτάσουμε παγκόσμια.
Το ζητούμενο ας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και η δικαιοσύνη και όχι οι φιέστες.



Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΔΥΟ ΦΩΤΟ από το εσωτερικό του Γαλλικού αεροσκάφους λίγο πριν πέσει.... ΦΡΙΚΗ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

"Νέα Τρομοκρατία" όπως λέμε "Νέα Γρίππη"

Φαίνεται πως κάποιος μας έχει ματιάσει σ'αυτή τη χώρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πάνω που όλοι είχαν πιστέψει πως μπορούμε να πάμε "λίγο ψηλότερα" άρχισε μια "τσουλήθρα" με ιλλιγειώδη ταχύτητα σε πολλούς και καίριους τομείς της ζωής στην Ελλάδα ή κατ' άλλους πιο προσγειωμένους, απλώς δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να αποδειχθεί πόσο εκτός τόπου και χρόνου υπήρξαν όσοι "τόλμησαν" να αισιοδοξήσουν για κάτι πιο "μεγάλο"....

Δεν υπάρχει τομέας στην πολιτική και κοινωνική ζωή μας που να έχει μείνει όρθιος. Ο συμφεροντολογικός ατομισμός ή πολιτικοκοινωνικός αυτισμός με σκοπό το εύκολο κέρδος και τον "αδικαιολόγητο πλουτισμό ολίγων" έχει διαβρώσει όλους τους θεσμούς ανεξαιρέτως. Το κράτος βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία.

Το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του αστυνομικού φύλαξης μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ στα Πατήσια εκτός από το προφανές ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα "ποτέ δεν πεθαίνει" αποκάλυψε πως η διάβρωση έχει προχωρήσει ακόμα και σε αυτόν τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Θα εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Σε καμία περίπτωση και με οιαδήποτε πρόφαση δεν δικαιολογώ τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Καταδικάζονται όλα πλήρως και εκ των προτέρων. Ομως όπως όλοι θυμούνται από το πρόσφατο παρελθόν, τόσο στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη όσο και του ΕΛΑ τα χτυπήματα περιβάλλονταν ως προς την επιλογή των στόχων με την επίφαση έστω κάποιου ιδεολογικού υπόβαθρου, κάποιας έστω υποτυπώδους αιτιολόγησης έναντι των πολιτών, πολλοί από τους οποίους (ας μην κρυβόμαστε) έβρισκαν κάποια σημεία ιδεολογικής επαφής και κοινή σημειολογία.



Το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα έδειξε ότι μπήκαμε σε μια νέα εποχή τρομοκρατίας. Αποστομώνονται ακόμη και αυτοί οι ένθερμοι οπαδοί της θεωρίας ότι η τρομοκρατία έχει ιδεολογία. Η με πρωτοφανή μανία δολοφονία αστυνομικού είναι ένα χτύπημα "just because"... σε σκοτώνω επειδή απλά είσαι "μπάτσος". Τίποτ' άλλο. Θυμίζει ..."φοράω κουκούλα, αρπάζω καρδόνι και σπάω βιτρίνες"...έχει άρωμα Εξαρχειώτικων "φτιαγμένων" κουκουλοφόρων. Αν είναι έτσι, τότε η νέα γενιά "τρομοκρατών" δρά παρορμητικά και πάσχει από αν-ιδεολογική μανιοκατάθλιψη. Επικίνδυνο, γιατί αποτελούν ομάδες που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν από άλλα κέντρα, ντόπια και ξένα, κάθε φορά που κάποιοι θέλουν για διάφορους λόγους την πλήρη αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα. Η ακόμη και να καταντήσουν πληρωμένοι εκτελεστές τους. Σας λέει κάτι η φράση "οι γνωστοί άγνωστοι"?

Τέλος κάτι που πραγματικά προβληματίζει για το "προφιλ" των νέων τρομοκρατών είναι η πλήρης αδιαφορία τους για τον αντίκτυπο που έχουν τα χτυπήματά τους στην κοινή γνώμη και ο άνευ προηγουμένου ναρκισσισμός τους. Σαν να διακατέχονται από "επαναστατικό οργασμό"...Είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να έχουν έστω μία ηθική δικαιολόγηση της επιλογής των στόχων τους εκ μέρους των πολιτών με σκοπό να τους προσεταιριστούν ψυχολογικά αλλά ο τρόπος δράσης τους όπως αποδείχθηκε, ο πρωτόγνωρα άγριος για τα Ελληνικά δεδομένα, αντίθετα προκαλεί ιδιαίτερο φόβο και ανασφάλεια για τους πολίτες και αυτόματα τους τοποθετεί "απέναντι" αφήνοντας να αιωρείται πως μπορεί ο καθένας από αυτούς να αποτελέσει μελλοντικά στόχο.

Θα δείξει αν οι δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στα Πατήσια είναι άνρθωποι του υποκόσμου. Το βέβαιο είναι ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και μπήκαμε σε μια νέα φάση ανασφάλειας και παραλογισμού. Περίμενα να δώ στην κηδεία του άτυχου αστυφύλακα ένα εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού, έτσι για να τονωθεί λίγο η ψυχολογία των πολιτών, ότι κάτι πολύ φοβερό συνέβη μα το Κράτος είναι εκεί, αποδοκιμάζει και επαγρυπνεί..Μάταια όμως..
Περίμενα τα κόμματα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις για τον άτυχο 15χρονο να οργανώσουν και πάλι μια ανάλογη διαδήλωση διαμαρτυρίας για να κάνουν ηχηρό το αίτημα των πολιτών για ισχυρή Αστυνομία. Μάταια όμως...Ε βέβαια... ίσως δεν έχει το ίδιο αντικείμενο σπέκουλας.

Ας είναι. Εύχομαι να μην δούμε σύντομα ένα ακόμη φοβερότερο χτύπημα της Σέχτας, χωρίς λόγο και αιτία. Και κυρίως μη δούμε και τυφλά χτυπήματα με θύματα εμάς, τους αθώους πολίτες.
Η μήπως δεν είμαστε ούτε εμείς και τόσο "αθώοι"?


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της "προκήρυξης" της Επαναστατικής Σέχτας που βρέθηκε στον τάφο του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου:
«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ πεθαίνουν. Όσοι δεν πεθαίνουν είναι θαμμένοι ζωντανοί στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα πέτρινα φέρετρα των νέων στεγαστικών προγραμμάτων, στα ασφυκτικά σχολεία, στις κατακαίνουργιες κουζίνες και κρεβατομαρες, τις γεμάτες χαριτωμένα έπιπλα αγορασμένα επι πιστώσει.”(RΑFΦράξια Κόκκινος Στρατός)

Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του υφυπουργού δημόσιας τάξης Μαρκογιαννάκη και του προέδρου του Πασόκ Γίωργου Παπανδρέου σε αστυνομικά τμηματα για την τόνωση του ηθικού της αστυνομίας, αποφασίσαμε και εμείς για τον ίδιο λόγο, τα ξημερώματα της Τρίτης να επισκεφτούμε αιφνιδιαστικά ένα καθόλου τυχαίο Α.Τ., αυτό του Κορυδαλλόυ που απέχει 500 μέτρα απο τα κολαστήρια των φυλακών και να χτυπήσουμε τους τυχαίους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί.
Στόχος μας ήταν να τους εκτελέσουμε. Γνωρίζαμε οτι στην γωνία του τμήματος βρισκόνταν ο ειδικός φρουρός και συχνά αλλοι δυο-τρεις συνάδελφοι του. Στην επίθεση μας χρησιμοποιήσαμε ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion 7.65 mm, ένα πιστόλι των 9 mm καθώς και μια αμυντική χειροβομβίδα που δεν εξεράγη όταν την ρίξαμε καταπάνω τους. Τυχεροί αυτοί, άτυχοι εμείς, την επόμενη φορά δεν θα έχουν την τύχη με το μέρος τους. Οι σφαίρες μας ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.”
Το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι ο μόνος δρόμος των επαναστατικών δυνάμεων για την Ανατροπή.” Μια πράξη ξεκάθαρη, που δεν χρειάζεται πολλά λόγια.
Πίστευε κανείς πως θα μιλάγαμε για αγώνα, χωρίς ταυτόχρονα να οπλιστούμε και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα γι΄αυτόν;
Μήπως τα γαμημένα γουρούνια της αστυνομίας που σκοτώνουν ανενόχλητα, πίστευαν πως θα τους επιτρέπαμε να μας σφάζουν παθητικά σαν τα πρόβατα;
Στην πρώτη μας ενέργεια, ως ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, στοχοποιήσαμε την αστυνομία. Τώρα είναι οι δικοί μας μαχόμενοι σχηματισμοί ενάντια στο μισθοφορικό στρατό του καθεστώτος. Απο δώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματα τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής. Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θ΄αρχίζουν να παρελαύνουν. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. Γι΄αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση.
Σε αυτούς που ήδη αναρωτιούνται, γιατί επιλέξαμε κάποιους τυχαίους μπάτσους κι όχι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ένα κρατικό λειτουργό ή έστω ένα καπιταλιστή, τους απαντάμε ότι θα ΄ρθει κι η σειρά τους Επιπλέον, μέσα απ΄την ενέργεια μας αυτή, ξεκινάμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, χρησιμοποιώντας την τακτική της μόνιμης απειλής. Οι σφαίρες εναντίων ανώνυμων αστυνομικών μεταφέρουν ένα τελεσίγραφο σε όλες τις βαθμίδες των σωμάτων ασφαλείας. Τώρα ο κάθε απρόσωπος μπάτσος πρέπει να γνωρίζει πως ίσως να είναι ο επόμενος στόχος της ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Ίσως αυτή τη στιγμή που διαβάζει αυτές τις γραμμές η κάνη ενός όπλου να΄ ναι στραμμένη πάνω του. Αυτά είναι τα “τυχερά” της δουλείας τους.” Όταν έχεις ένα πιστόλι στη ζώνη σου πρέπει να γνωρίζεις τους κινδύνους. Όμως οι μπάτσοι θέλουν να παίρνουν το μισθό τους χωρίς να πληρώνουν τις συνέπειες.
”Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους.
Ίσως κάποιοι να σοκάρονται απ΄την κυνικότητα μας και να μιλάνε για “έλλειψη πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου. ”Εμείς όμως δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε η ακόμα και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο. Τόσες δεκαετίες τα πολιτικά κόμματα, η δικαστική και εκτελεστική εξουσία απέδειξαν τα συμφέροντα του κατεστημένου που εξυπηρετούν. Η εποχή των αναλύσεων έχει πλέον λήξει...
Ήδη γνωρίζουμε πως μερικές δεκάδες μαχητές, γυναίκες και άντρες, προετοιμάζονται να περάσουν στη πρώτη γραμμή της ένοπλης αντεπίθεσης.
Τους καλωσορίζουμε.
Υ.Γ: Συμφωνούμε με τους αγωνιστές του επαναστατικού αγώνα για την επιλογή τους να στοχοποιήσουν κι αυτοί την αστυνομία.
Διαφωνούμε όμως στην επιλογή των τοποθεσιών που διάλεξαν για να αναμετρηθούν με τα γουρούνια. Βασική αρχή του αντάρτικου πόλης είναι πως δεν χτυπάμε απ΄τα εδάφη, που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντας τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής. Αντίθετα, προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού. Έτσι συσπειρώνουμε τις δικές μας δυνάμεις και αποφεύγονται καταστάσεις αστυνομικής κατοχής. Ο δεύτερος γύρος του αντάρτικου πόλης ξεκίνησε...
Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις.


Την βρήκα στην "Στήλη Αλατος"



Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δένετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας!!!



Με τρίπλα Τούρκων και Αιγυπτίων κινδυνεύουμε να χάσουμε Ελληνική υφαλοκρηπίδα...

Η ιδέα που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προκαλέσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της μεταξύ των δύο κρατών υφαλοκρηπίδας οδηγείται σε φιάσκο με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος άμεσος αντίστοιχης συμφωνίας Τουρκίας - Αιγύπτου που συνεπάγεται ουδετεροποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελλορίζου και το πέρασμά της σε τριεθνή δικαιοδοσία.


Σύμφωνα με αποκλειστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας "το Παρόν" η αιγυπτιακή κυβέρνηση ρνείται ως βάση συζήτησης τη διεθνώς αποδεκτή θέση ότι το Καστελλόριζο, η Κάρπαθος και όλα τα νησάκια του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα. Πέραν τούτου προχώρησε σε μια ενέργεια που αντιβαίνει τους διευνείς κανόνες δικαίου. Ενώ είχαν προσδιοριστεί για τις 22 Ιουνίου οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία, ειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση και την προσκάλεσε για διμερείς διαβουλεύσεις στο Κάιρο δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 24 του ίδιου μήνα.
Σχετική ειδοποίηση έλαβε η Αθήνα με άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Κάιρο Ι. Α. Ζέπου

Η ανθελληνική αυτή ενέργεια της Αιγύπτου έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία: α) Η ελληνική πλευρά έχει ανοίξει τα χαρτιά της και τα σχετικά επιχειρήματά της στο ελληνοαιγυπτιακό τραπέζι των διαπραγματεύσεων β) Η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει γνωστή στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ την πρόθεσή της να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο η ελληνική κυβέρνηση, με εισήγηση προφανώς της υπουργού Εξωτερικών αρνείται πεισματικά να πράξει!!! γ) Η τουρκική κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να καθιερώσει ως βάση ανάλογων διαπραγματεύσεων την αυτονόητη αρχή ότι τα νησιά του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα. Δεν θέλει και μεγάλη φιλοσοφία τί κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά!

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις αντί να διαμαρτυρηθεί έντονα και να στηριχθεί στα νομικά κείμενα της Σύμβασης του Δικαίου της Θαλάσσης του 1982 που ξεκαθαρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υφίσταται τουρκοαιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα, αλλά μόνο ελληνοαιγυπτιακή και ελληνοκυπριακή. Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει οτιδήποτε τη στιγμή που στην περιοχή αυτή δεν μπορεί να υπάρξει εφαπτόμενη υφαλοκρηπίδα μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Αυτό ήταν το επιχείρημα της Κύπρου στις προ τριετίας συνομιλίες της με την Αίγυπτο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την κυπροαιγυπτιακή συμφωνία η Λευκωσία επέμενε να γίνει μια αντίστοιχη με την Ελλάδα. Οι προσπάθειές της όμως έπεσαν στο κενό και τώρα είναι ορατός ο κίνδυνος να πέσουμε στην τουρκική και αιγυπτιακή παγίδα και να ακυρώσουμε από μόνοι μας το αναφαίρετο δικαίωμά μας να προσδιορίσουμε σημείο επαφής μεταξύ ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ....ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ

Καίγεται ο Υμηττός και κατοικημένες περιοχές με αγροικίες.... ΞΑΝΑ...Κομμάτια του Υμηττού που έκαναν 40 χρόνια να πρασινίσουν έχουν γίνει μέσα σε μία ώρα παρανάλωμα της φωτιάς.

Χρόνια τώρα, ο προβληματισμός των πολιτών στρέφεται γύρω από το ποιός κρύβεται πίσω από τους εμπρησμούς στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Και λέω των πολιτών γιατί του Κράτους όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί του αλλά έχει και την εγκληματική πολυτέλεια να αδιαφορεί τόσο για τη σωστή συντήρηση και προμήθεια νέου απαραίτητου εξοπλισμού αλλά κυρίως για την πρόληψη.
Είναι εξοργιστικό σε μία χώρα που δυστυχώς δεν της περισσεύει το πράσινο κάθε χρόνο να χάνεται ένα τεράστιο κομμάτι των δασών της και κυρίως του πρασίνου της Αττικής. Ξερότοπος έχουμε καταντήσει...κι όποιος πάει στο εξωτερικό και βλέπει το πράσινο στα ξένα κράτη τον πιάνει απελπισία για την Ελληνική ξεραϊλα - κατάθλιψη για την ασχήμια των μεγαλουπόλεων στην Ελλάδα και την εκ μπετόν αρμέ νεοθολοκουλτούρα μας... .
Σήμερα που καίγεται ο Υμηττός ακούμε πως δεν υπάρχουν επαρκή πυροσβεστικά αεροσκάφη. ΓΙΑΤΙ? Επίσης πως δεν επαρκούν οι δυνάμεις της Τάξης να επιληφθούν στο έργο της Πυρόσβεσης. ΓΙΑΤΙ? Μήπως γιατί είναι όλη ριγμένοι με τα μούτρα στην show biz της λαθρομεταναστευτόσκουπας? Γιατί τότε δεν επιστρατεύεται ο στρατός?
Τη βλέπω εγώ τη δουλειά. Πάλι οι κάτοικοι της περιοχής θα την πληρώσουν τη νύφη και πάλι αυτοί θα τρέξουν και κάποιοι άνθρωποι με λίγο φιλότιμο, που λέγονται εθελοντές και στους οποίους πρέςπει ένα τεράστιο "ευχαριστώ" εκ των προτέρων, που στέργουν να καλύψουν με κιίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές της ανυπαρξία του Κράτους.
Στον καμμένο Υμηττό δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Σε λίγο θα ξεφυτρώσουν πολυτελείς μαιζονέτες. Εγώ δεν αποδέχομαι το εύκολο σενάριο ότι τις φωτιές στην Ελλάδα τις βάζουν οι Τούρκοι. Οχι αγαπητοί μου. Οι Τούρκοι δεν έχουν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τέτοια μέσα εναντίον της Ελλάδας. Αυτοί έχουν βρεί το κόλπο δια της πλαγίας. 200.000 έρμους λαθρομετανάστες έχουν έτοιμους να μας τους φορέσουν αυτές τις μέρες και πόσο φοβάμαι ότι η ακροφυλακή θα είναι ανύπαρκτη...
Ασυνείδητοι ντόπιοι εγκληματίες βάζουν τις φωτιές. Σίγουροι πως το Κράτος κοιμάται ή ότι σφυρίζει αδιάφορο προς άλλη κατεύθυνση, κάνοντας ότι δεν βλέπει.
Παγκόσμια ημέρα του Ανέμου σήμερα. Μια σωτήρια ίσως εναναλλακτική πηγή ενέργειας.
Στην περίπτωση του Υμηττού όμως, γίνεται όπλο φονιάδων εθνικού πλούτου.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΣΑΤΟ BODY ART ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ?

Είδα εντελώς τυχαία αυτή την φωτογραφία σε ένα ξένο site με θέμα την ζωγραφική πάνω στο σώμα. και ομολογώ ότι τά'χασα!!!. Τί δουλειά έχει αλήθεια το πρόσωπο του Αμερικανού πρόεδρου στο σώμα ανθρώπων που κρατούν δαυλούς όπως οι Αρχαίοι και πίσω τους η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και ο Λυκαβητός? Τί έχετε να πείτε για τον δισκοβόλο με την αφάνα στο background? Αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι είνaι Ελληνες ή ξένοι?

Δεν αμφισβητώ ότι το Body Art είναι πραγματικά τέχνη! Κάθε άλλο. Γιατί όμως με ενόχλησε τόσο πολύ αυτή η φωτό? Μάλλον συνειρμικά με χάλασε ο συνδυασμός Ομπάμα και Κλασσικής Αρχαιότητας... (καμία σχέση σας λέω... καμμία) Βρε παιδιά ΕΛΕΟΣ... Λίγος σεβασμός σε αυτά τα μάρμαρα, σε αυτά τα σύμβολα. Δεν είναι όπως η Coca Cola. Δεν πάνε με όλα. Εκτός κι αν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος σας είναι πασπαρτού ... Υπάρχουν όρια στην έκφραση της τέχνης τα οποία προστατεύουν κι αυτήν την ίδια ώστε να μην υποβιβάζεται σε προϊόν υποκουλτούρας .
Σκέφτομαι πως αν παραδείγματος χάριν το πρόσωπο στους μηρούς των μοντέλων (sic) ήταν ο Αριστοτέλης, ίσως να μη με ενοχλούσε και τόσο (μμμ .....δεν ορκίζομαι κιόλας) .

Πάντως έχω και κάποιες εικαστικές ενστάσεις για το όλο στήσιμο εδω. Ξέρετε τί μου θυμίζει το σκηνικό? Κάτι ταινίες της πλάκας που έκαναν κατά τα άλλα καλοί ηθοποιοί στην δεκαετία του 80 για να τα οικονομήσουνε. Φτηνοπαραγωγές, κιτσαρίες και προχειρότητα. Να κάτι τέτοιο μου κάνει αυτή η φολκλόρ ξεβραξωσιά μπροστά στην Ακρόπολη με τους δαυλούς στα χέρια και τον Ομπάμα στον πισινό.. Ευτυχώς που τους βάλανε και τον άσπρο μουσαμά από κάτω τους, μην κατουρηθούν απ' τη χαρά τους για τον Ομπάμα και μας λερώσουν τα άγια χώματα....

Η νέα Τουρκική λίρα πιστό αντίγραφο του Ευρώ - ΠΡΟΣΟΧΗ


Αυτή είναι η νέα τουρκική λίρα που έθεσε σε κυκλοφορία η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να εξαπατηθούν οι καταναλωτές! Η νέα τουρκική λίρα στην οποία απεικονίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ, έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το δικό μας νόμισμα των 2 ευρώ, Αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να εξαπατηθεί και να το περάσει για νόμισμα Ευρώ. Φυσικά, η αξία τους δεν είναι ίδια… Η νέα τουρκική λίρα έχει ισοτιμία ένα προς 0.5323 με το ευρώ.

Την ομοιότητα των νέων τουρκικών νομισμάτων με το Ευρώ επισήμανε το INKA Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του οποίου επισημαίνουν στους καταναλωτές να προσέχουν τα νομίσματα που παραλαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους.

Το περίεργο, πάντως, είναι ότι ενώ έχει γίνειγνωστό πως οι Τούρκοι αντιγράφουν το Ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντιδρά. Ε, και γιατί να αντιδράσει? (κάτσε να το κάναμε εμείς π.χ. και θα δείς τί θα γινότανε!!) Η ελπίδα των Τούρκων ότι θα μπούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πεθάνει τελευταία. Μέχρι τότε λοιπόν, άστους να νομίζουν πως αντιγράφοντας το Ευρώ γίνανε τάχα κι Ευρωπαίοι...



Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Υποδαυλίζουν μίσος ρατσισμό και ξενοφοβία για να σώσουν τις καρέκλες τους...


Είναι επικίνδυνοι... Τόσα χρόνια στην κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Αφήνουν το πρόβλημα συνειδητά να διογκώνεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Μπάτε σκύλοι αλέστε η χώρα, έχει μετακομίσει η μισή Τουρκία στην Ελλάδα και κανείς δεν συγκινήθηκε μέχρι τώρα... μέχρι που χάσανε με 4.5 μονάδες διαφορά και με ένα ακροδεξιό κόμμα να τους σέρνει από τη μύτη. ΔΙΑΤΑΞΤΕ λοιπόν. Τρείς μέρες μετά τις Ευρωεκλογές και το κάζο της Ν.Δ. θυμήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και η Υπουργός των Εξωτερικών πως η λαθρομετανάστευση είναι πολύ ψηλά στην κυβερνητική ΑGENDA, προφερόμενη με το πολλές φορές ενοχλητικό και αλαζονικά υπεροπτικό αξάν της κα Μπακογιάννη.

Αυτό που είδα χτές στα ΜΜΕ από την επιχείρηση φιάσκο με εντολές του κ. Μαρκογιαννάκη, που τώρα ξύπνησε κι αυτός - ή μαλλον τον ξυπνήσανε, ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια εξευτελισμού - για άλλη μια φορά- της Ελληνικής Αστυνομίας. Μία ώρα πριν την επιχείρηση ήταν εκεί όλα τα κανάλια να καταγράφουν κλούβες και αστυνομικούς με στολές να κάνουν σουλάτσο για να τους δούν οι λαθρομετανάστες να φοβηθούν και να φύγουν. Αλλωστε είχε ψιλοαναγγελθεί ότι θα γίνει αυτή η επιχείρηση μια μέρα πριν. Ε... να προλάβουν οι άνθρωποι να κρυφτούν. Ούτε συνεργάντες των δουλεμπόρων να ήταν ... Οπως και σήμερα, ... ανήγγελαν στις ειδήσεις τις περιοχές όπου θα γίνει από αύριο αιφνιδιαστική έφοδος από την Αστυνομία για την εξάρθρωση των λαθρομεταναστών!!!

Το θέμα είναι όμως ότι με τέτοιες γελοιότητες και σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, αφενός δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, που είναι να βρούμε ένα τρόπο σοβαρής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών και να τους προσφέρουμε τις συνθήκες, όσοι από αυτούς το επιθυμούν σοβαρά, να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία με ίσα δικαιωματα και υποχρεώσεις φυσικά, αφετέρου δημιουργείται με τς εικόνες αυτές, των εφόδων, των επεισοδίων, των ατελέσφορων επιθέσεων κλπ, ένα κλιμα πολεμικής, αναταραχής και επιπλέον ανησυχίας στους πολίτες που ήδη είναι ταλαιπωρημένοι από το θέμα αυτό ειδικά στις περιοχές που με την ανοχή και αφασία αυτής της ίδιας Ελληνικής Αστυνομίας (και εννοώ την ηγεσία της) έχουν μετατραπεί σε Ghetto σε στύλ Chinatown στην Νέα Υόρκη.

Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν θέλουν πολύ για να φουντώσουν. Το μίσος δεν θέλει πολύ να θεριέψει. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε στην Αθήνα σκηνές που δεν τις έχουμε φανταστεί. Δεν είναι εύκολο να διώξεις τόσο κόσμο. Θα υπάρξει αντίσταση. Θα υπάρχουν συγκρούσεις κυρίως κοινωνικές.

Δεν περιμένω την Ευρωπαϊκή Ενωση να μας σώσει. Ποτέ δεν το έκανε. Επρεπε όμως ο Καρατζαφέρης να μιλήσει σχετικά με την πίεση που δικαιούμαστε να ασκήσουμε στην ΕΕ για να ξυπνήσει ο Πρωθυπουργός? Αυτός συμβούλους δεν έχει? Νομικούς δεν συμβουλεύεται? Το Υπουργείο Εξωτερκών, και το Τμήμα για την ΕΕ τόσα χρόνια που έχουμε υπερβεί κατά πολύ το 3% που ισχύει στις άλλες χώρςες της ΕΕ και κοντεύουμε να ξεπεράσουμε το 20% μεταναστών σε σύνολο πληθυσμού, τί κάνει? Οι ευρωβουλευτές μας βρε αδελφέ, εκλεγμένοι από όλα τα κόμματα, τί κάνουν τόσα χρόνια? Επρεπε να το πεί ο Καρατζαφέρης για να τρέξουν όλοι από αύριο να διαμαρτύρονται στους Ευρωπαίους εταίρους μας?

Τελικά σ'αυτή τη χώρα όλα τα μετράνε με τα 'κουκιά" ..Αποδείχθηκε πλέον!!. Οι πολιτικές δεν ασκούνται με κάποιον εθνικό στόχο.... ασκούνται κατά πώς βολεύει το κόμμα..
Τουλάχιστον ας μην παίζουν με τον ψυχισμό των Ελλήνων. Ας μην μας μετατρέψουν σε κτήνη και ναζί επειδή τους βολεύει να πουλάνε υπερθέαμα που ανεβαζει τις δημοσκοπήσεις. Δεν θέλει πολύ ο θερμόαιμος Ελληνας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι λαθρομετανάστες θερμόαιμοι. Και μάλιστα αυτοί φαίνεται να έχουν περισσότερους λόγους να είναι. Χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη πολλές φορές, χωρίς φαί, με αβέβαιη την επιβίωση, ενεργούν βάση ενστίκτων. Βάλε και τον θρησκευτικό τους φανατισμό, που είναι δεδομένος και άκρως επικίνδυνος σε μία χώρα επίσης ευαίσθητη θρησκευτικά (δεν είμαστε δα και Ολλανδία) ... Μια σπίθα αρκεί..... Μια σπίθα ... Κανονίστε κύριοι, να βάλετε φωτιά στην Ελλάδα..

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η "χρησικτησία" του Βρεταννικού Μουσείου στα κλεμμένα Μάρμαρα - Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για τους "Κλέφτες"...


Μετά από πολλά χρόνια επίπονης και δύσκολης δουλειάς, ανοίγει επιτέλους στις 20 Ιουνίου το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα που θα στεγάσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ελλάδας μας. Ενα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής που σχεδίασε ο Ελβετός με έδρα στη Νέα Υόρκη Bernard Tschumi σε τρία επίπεδα από γυαλί και τσιμέντο.

Φυσικό είναι, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης να ανοίξει ξανά - κι αυτή τη φορά σοβαρά και με αξιώσεις- η συζήτηση για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα, η οποία συζήτηση, χωρίς όμως τις κατάλληλες προϋποθέσεις, που τώρα πια υπάρχουν, έχει ξεκινήσει ήδη από το 1829, με την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα βρίσκονται παράνομα στα χέρια των Αγγλων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ο Λόρδος Ελγιν, τότε πρεσβευτής της Αγγλίας στην Κωνσταντινούπολη, με την ανοχή των Οθωμανών κατακτητών και προφανώς με το αζημίωτο, έκλεψε τα Μάρμαρα και τα μετέφερε στην χώρα του. Πιο συγκεκριμένα όταν ο Λόρδος Ελγιν κατοίκησε στην πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης το 1799, άρχισε να ακολουθεί το πάθος του για τις κλασσικές αρχαιότητες. Έστειλε τους απεσταλμένους του σε μια αποστολή στην Αθήνα που τότε ήταν μία άθλια και ρακένδυτη πολή υπό Οθωμανική κατοχή για 400 έτη. Καταρχάς, ο Ελγιν θέλησε μόνο μερικά σκίτσα και δευτερεύοντα γλυπτά από τον Παρθενώνα όμως η άδεια που πήρε από τους Τούρκους, του επέτρεψε την απόλυτη και απρόσκοπτη πρόσβαση στην Ακρόπολη, ουσιαστικά αφήνοντας τον να πάρει "ό,τι θέλει"!! Η πολιτική σκοπιμότητα υπερνίκησε τον σεβασμό προς την τέχνη. Οι Οθωμανοί ήταν τότε ευγνώμονες προς τους Αγγλους διότι είχαν ανακόψει την επέλαση του Ναπολέοντα προς την Αίγυπτο. Ετσι κατά την διάρκεια των επομένων ετών, σιγά σιγά, ο Ελγιν και τα συνεργεία του λεηλάτησαν ολοκληρωτικά τον Παρθενώνα, το σύμβολο της Κλασσικής Αρχαιότητας. Ομως επειδή σε αυτή τη ζωή δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα, αφότου ο αξιότιμος κ. Ελγιν κατέκλεψε τον Παρθενώνα και απέκτησε τα Μάρμαρα έχασε τα εξής:
α. πήρε διαζύγιο από την όμορφη και πλούσια σύζυγό του η οποία τα έφτιαξε με τον καλύτερό του φίλο
β. έχασε ένα μεγάλο κομμάτι της μύτης του, εξαιτίας βαριάς μολυσματικής νόσου που κόλησε στην Κωνσταντινούπολη και
γ.έχασε τα ίδια του τα αγαπημένα κλεψιμαίϊκα Μάρμαρα, τα οποία αναγκάστηκε να πωλήσει στη Βρετανική κυβέρνηση το 1816 για £35,000 (κατά προσέγγιση περίπου $4 εκατομμύρια σήμερα) για να καλύψει τα χρέη του μετά από το διαζύγιό του.!!!

Από τότε η Αγγλική Κυβέρνηση, δια του Βρεταννικού Μουσείου, επικαλείται την κυριότητα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αντιτείνοντας στις αξιώσεις των Εληνικών Κυβερνήσεων για επιστροφή τους στην Ελλάδα ότι ¨Δεν τα αξίζετε και δεν θα τα πάρετε γιατί δεν έχετε κατάλληλο χώρο να τα βάλετε". Τώρα όμως που υπάρχει αυτός ο κατάλληλος χώρος, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τί έχουν να πούν? Κι ενώ ο Αντώνης ο Σαμαράς μιλώντας πολιτικά, απόρησε ποιός μπορεί να τολμάει να θεωρεί δικά του τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πλήν της Ελλάδας, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Παντερναλής μιλώντας πιο διπλωματική γλώσσα, πρότεινε στο Βρεταννικό Μουσείο, σε αντάλλαγμα των Μαρμάρων που θα μας επιατραφούν, να τους δωρίσουμε άλλα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία να τοποθετήσουν στην θέση τους. Το Βρεταννικό Μουσείο δεν το δέχεται φυσικά, προβάλοντας διατεθιμένο να μας "δανείσει" τα Μάρμαρα το πολύ για τρείς μήνες!!!

Το επιχείρημα των Βρεταννών είναι πώς αντίθετα με τις περιπτώσεις των Ρωμαϊκών αρχαιοτήτων που επιστρέφονται στην Ιταλία από Μουσεία της Νέας Υόρκης, το αίτημα της Ελλάδος δεν έχει νομική βάση εφ' όσον οι 'ενέργειες" (sic) του Λόρδου Ελγιν εγκρίθηκαν από τους τότε Οθωμανούς Κυβερνήτες και έκτοτε έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια!!!! Δηλαδή ότι η πνευματική και πραγματική κυριότητα των Ελλήνων μετά από τόσα χρόνια έχει παραγραφεί δια χρησικτησίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οπως μάλιστα ανέφερε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Τέχνης στο Σικάγο, η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για πάρα πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, φωτογραφίζοντας την Βασίλισσα Νεφερτίτη που έχει εδώ και έναν ολόκληρο αιώνα "βολευτεί" μια χαρά στο
Μουσείο του Βερονίλου....

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ.......

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Οι λαθρομετανάστες ως αποτέλεσμα παγκόσμιας κοινωνικής αδικίας - με αφορμή τα γεγονότα στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών

Είναι κοινό μυστικό εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι οι άτυχοι συμπολίτες μας που ζουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών αποτελούν πλέον παγιδευμένους πολίτες 2ης κατηγορίας. Αποκλεισμένοι μέσα στους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων τους, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει το σκοτάδι.. Η περιοχή χρόνο με το χρόνο, κυρίως λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και περιφρούρησης από τα όργανα της τάξης, έχει μετατραπεί σε γκέτο οικονομικών μεταναστών και διακίνησης ναρκωτικών. Η άλλοτε (στα παιδικά μου χρόνια) όλο ζωή πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει γίνει τόπος περιθωρίου...

Μου έκανε πολλή εντύπωση που τις προάλλες στα επεισόδια που έγιναν στον Αγιο Παντελεήμονα από αγανακτισμένους πολίτες, τα ΜΜΕ μιλούσαν λές κι ανακάλυψαν την πενικιλλίνη. Ολοι ήταν έξαλλοι που η πλατεία και η παιδική χαρά έχουν γίνει γκέτο, μέρος γεμάτο με σύριγγες, επικίνδυνο για παιδιά και γονείς κλπ. Μα καλά, να ρωτήσω κάτι? Τόσα χρόνια που το θέμα των ναρκωτικών είναι σε έξαρση στην περιοχή, η αστυνομία τί κάνει? Ολοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον γκέτο λαθρομεταναστών και διακίνησης. Η αστυνομία τί κάνει? Το κράτος που βρίσκεται? Τί σχεδιασμός υπάρχει για την αστυνόμευση σε περιοχές σαν κι αυτήν? Και δεν είναι η μόνη... τι εχει κάνει μέχρι τώρα για να αποφευχθεί η γκετοποίηση και κατ' επέκταση η αυτοδικία εκ μέρους των πολιτών που πρέπει να προστατέψουν ζωή και περιουσία?

Ας δούμε όμως τις αιτίες όλων αυτών... Οι μετανάστες, μεινότητα όντες, έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να συγκροτούν ομάδες και να συναρθροίζοντα. Είναι οι περισσότεροι από αυτούς άνθρωποι που - σκεφτείτε το σοβαρά- το οτι κοιμούνται στο παγκάκι στην Ελλάδα τους φαίνεται παράδεισος σε σχέση με αυτό που είχαν στην πατρίδα που εγκατέλειψαν. Οσο για την παιδική χαρά, ας έρθουμε στα συγκαλά μας. Και τα παιδιά των μεταναστών έχουν ψυχή και θέλουν κι αυτά να παίξουν και να χαρούν όπως και τα δικά μας παιδιά, τα Ελληνάκια, και οφείλει το Κράτος, και από το Σύνταγμα ακόμα, να προστατέψει ΚΑΙ αυτά τα παιδιά. Η παιδική ηλικία δεν έχει ταυτότητα, χρώμα και προέλευση. Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά 2ης κατηγορίας σε αυτόν τον πλανήτη. Συνθήματα όπως Εξω οι ξένοι απ΄την Ελλάδα από ακραίες μειοψηφίες, μάλλον μας ντροπιάζουν εθνικά, κι ας ντύνονται με τη μουσική υπόκρουση του Εθνικού Υμνου. Οι Ελληνες δεν υπήρξαν ποτέ ούτε ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι. Το ότι η ελληνκή αστυνομία είναι ανίκανη να κάνει σωστά τη δουλειά της στον τομέα αυτό και να επιβάλλει το νομο και την τάξη δεν είναι ευθύνη των λαθρομεταναστών πάντως!

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών από το οργανωμένο κράτος είναι μια χαμένη υπόθεση. Τί έμεινε πια? Η αυτοδικία? Ενα πρώτο δείγμα είδαμε στα πρόσφατα γεγονότα. Η αστυνομία είναι εντελώς αποδυναμωμένη, δεν υπάρχει σχέδιο για την προστασία των πολιτών. Δεν υπάρχει βούληση για τη λύση προβλημάτων σαν κι αυτά. Λόγω αδυναμίας, λόγω αδιαφορίας, λόγω άνωθεν εντολών για τις οποίες υπάρχει καθήκον σιωπης? Δεν γνωρίζω. Είναι όμως επιτακτική ανάγκη να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, πια.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Ασφάλεια ξέρει τα πάντα και επεμβαίνει σπανίως? Ποιός δίνει τις εντολές? Ποιούς καλύπτουν και ποιούς εξυπηρετούν δια παραλήψεως?

Οπως και να το κάνουμε έχουμε πολλούς ξένους στην Ελλάδα πια. Ανθρωποι που καλώς ή κακώς βρέθηκαν εδω. Ομως, αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί ήρθαν? Η παγκόσμια κοινότητα είναι συνυπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες προέλευσης, που τους αναγκάζουν να μεταναστεύουν. Απλώς όλοι το παίζουν αμέτοχοι και παρακολουθούν τα προβλήματα των τριτοκοσμικών με στωικότητα και περισσή υποκρισία. Το παγκόσμιο σύστημα κατανομής του πλούτου ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις χαοτικές ανισότητες μεταξύ των λαών. Αλαζονεία, συγκεντρωτισμός, συμφέροντα ολίγων και ισχυρών.

Η λύση σε προβλήματα σαν κι αυτά βρίσκεται στην άμεση συνειδητοποίηση ότι απαιτείται δικαιοσύνη στον τρόπο κατανομής ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε. Η δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι η μόνη λύση. 'Η αλλάζουμε νοοτροπία αμέσως, κι εννοώ τα κράτη του πολιτισμένου κόσμου, ή , νομοτελειακά, οι φτωχοί και ρακένδυτοι όλου του κόσμου, που όλο και πληθαίνουν, είναι ζήτημα χρόνου να ξεσηκωθούν εναντίον των καλοζωϊσμένων .

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πλέον διάτρητο. Κουρασμένο, ανήθικο, διπλεκόμενο, σάπιο. Σε φάσεις της ιστορίας σαν κι αυτές θαρρώ πως έρχεται η ώρα των πολιτών. Η τελευταία λύση. Η ώρα της δημιουργίας ομάδων πίεσης. Είναι πιστεύω η τελευταία ελπίδα. Το θέμα είναι ποιός είναι ικανός να αφυπνίσει υπνωτισμένους και με χαμηλά αντανακλαστικά πολίτες που χρόνια τώρα τελούν υπό νάρκωση..

blogger templates | Make Money Online