Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Ο Σαρκοζί θέλει να απαγορεύσει τη μπούρκα

Πριν λίγες μέρες διάβαζα έκπληκτη ένα άρθρο στo Brussels Journal σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πιστεύει πως ο εξισλαμισμός της Ευρώπης είναι αναπόφευκτος. Ο τεράστιος αριθμός Μουσουλμάνων που έχει κατακλύσει την Ευρώπη και ο ρυθμός με τον οποίον αυτοί πολλαπλασιάζονται, σε αντίθεση με το εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα που έχει πλέον η Γηραιά Ηπειρος, τον κάνει να πιστεύει πως η υπερίσχυση του Ισλάμ στην Ευρώπη είναι θέμα χρόνου.....

Σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί ταράζει για άλλη μιά φορά τα λιμνάζοντα ύδατα. Ξεκαθάρισε πως η μπούρκα (burqa) είναι ανεπιθύμητη στη Γαλλία. Θέλει μάλιστα να περάσει και Νόμο στο Γαλλικό Κοινοβούλιο με τον οποίο να απογορεύεται η χρήση της σε δημόσιους χώρους και να επιτρέπεται μόνο στο σπίτι. Η μπούρκα ως γνωστόν είναι το επίσημο ένδυμα των Μουσουλμάνων γυναικών και αποτελεί ένα μακρύ φόρεμα που τις καλύπτει από την κορφή ως τα νύχια κυριολεκτικά, αφήνοντας ακάλυπτο μόνο το μέρος των ματιών τους. Ο Σαρκοζί ισχυρίζεται πως η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί οι γυναίκες στο έδαφός της να φορούν ένα ένδυμα το οποίο δεν είναι κατά τη γνώμη του συνδεδεμένο με τη θρησκεία των Μουσουλμάνων αλλά υποδηλώνει την αντίληψη που έχει ο Μουσουλμανικός κόσμος για την θέση της γυναίκας, ένα ένδυμα που ταπεινώνει και εξευτελίζει τη γυναίκα και της στερεί το δικαίωμα της ελευθερίας της προσωπικότητας και της εξατομίκευσης.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που ξεσήκωσαν ήδη αντιδράσεις, τόσο πολίτες όσο και μέλη της κυβέρνησης Σαρκοζί, καθώς υποστηρίζουν πως η "απαγόρευση" με νόμο της μπούρκας μόνο ταραχές θα μπορούσε να προκαλέσει από τους Μουσουλμάνους, που σήμερα στη Γαλλία αριθμούν 5.000.000 περίπου, τον μεγαλύτερο αριθμό από οποιοδήποτε άλλο κράτος στην Ευρώπη.

Ισχυρό επιχείρημα επίσης είναι ότι μπορεί κάποιες ή και πολλές γυναίκες Μουσουλμάνες να επιλέγουν την ενδυμασία αυτή όχι γιατί τους επιβάλλεται από τη θρησκεία τους ή τον κοινωνικό τους περίγυρο αλλά γιατί οι ίδιες πραγματικά την θέλουν και νοιώθουν ανέτα σε αυτήν.

Αραγε μήπως ο Νικολά Σαρκοζί πιστεύει ότι απαγορεύοντας με νόμο ήθη και έθιμα Μουσουλμανικά θα αποτρέψει έτσι τον εξισλαμισμό της Ευρώπης? Πιστεύω ότι κινήσεις σαν κι αυτές σε μία - όπως θέλουμε να την ονομάζουμε- πολυπολιτισμική Ευρώπη, μάλλον συσπειρώνει μειονοτικές δυνάμεις και δημιουργεί πυρήνες ταραχών και επεισοδίων. Είναι τραγικό λάθος να δημιουργείς την εντύπωση σε μία θρησκευτική και πολιτισμική μειονότητα στο Κράτος σου ότι την "διώκεις" ως προς τα βασικά της χαρακτηριστικά διαφορετικότητας. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα θεοκεντρικής κουλτούρας και κοσμοθεωρίας. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να γίνει μία προσπάθεια, μέσα από την Παιδεία, να δοθεί μία εναλλακτική οπτική στον Μουσουλμανικό πληθυσμό της Γαλλίας ως προς τη θέση της γυναίκας ώστε να μπορέσει μόνος του, αβίαστα, να αναθεωρήσει τον τρόπο αντιμετώπισης των γυναικών άρα και της ενδυμασίας τους, και όχι μόνο? Χρονοβόρο δε λέω, αλλά σίγουρα πιο αποτελεσματικό...

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online