Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Οι λαθρομετανάστες ως αποτέλεσμα παγκόσμιας κοινωνικής αδικίας - με αφορμή τα γεγονότα στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών

Είναι κοινό μυστικό εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι οι άτυχοι συμπολίτες μας που ζουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών αποτελούν πλέον παγιδευμένους πολίτες 2ης κατηγορίας. Αποκλεισμένοι μέσα στους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων τους, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει το σκοτάδι.. Η περιοχή χρόνο με το χρόνο, κυρίως λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και περιφρούρησης από τα όργανα της τάξης, έχει μετατραπεί σε γκέτο οικονομικών μεταναστών και διακίνησης ναρκωτικών. Η άλλοτε (στα παιδικά μου χρόνια) όλο ζωή πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει γίνει τόπος περιθωρίου...

Μου έκανε πολλή εντύπωση που τις προάλλες στα επεισόδια που έγιναν στον Αγιο Παντελεήμονα από αγανακτισμένους πολίτες, τα ΜΜΕ μιλούσαν λές κι ανακάλυψαν την πενικιλλίνη. Ολοι ήταν έξαλλοι που η πλατεία και η παιδική χαρά έχουν γίνει γκέτο, μέρος γεμάτο με σύριγγες, επικίνδυνο για παιδιά και γονείς κλπ. Μα καλά, να ρωτήσω κάτι? Τόσα χρόνια που το θέμα των ναρκωτικών είναι σε έξαρση στην περιοχή, η αστυνομία τί κάνει? Ολοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον γκέτο λαθρομεταναστών και διακίνησης. Η αστυνομία τί κάνει? Το κράτος που βρίσκεται? Τί σχεδιασμός υπάρχει για την αστυνόμευση σε περιοχές σαν κι αυτήν? Και δεν είναι η μόνη... τι εχει κάνει μέχρι τώρα για να αποφευχθεί η γκετοποίηση και κατ' επέκταση η αυτοδικία εκ μέρους των πολιτών που πρέπει να προστατέψουν ζωή και περιουσία?

Ας δούμε όμως τις αιτίες όλων αυτών... Οι μετανάστες, μεινότητα όντες, έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να συγκροτούν ομάδες και να συναρθροίζοντα. Είναι οι περισσότεροι από αυτούς άνθρωποι που - σκεφτείτε το σοβαρά- το οτι κοιμούνται στο παγκάκι στην Ελλάδα τους φαίνεται παράδεισος σε σχέση με αυτό που είχαν στην πατρίδα που εγκατέλειψαν. Οσο για την παιδική χαρά, ας έρθουμε στα συγκαλά μας. Και τα παιδιά των μεταναστών έχουν ψυχή και θέλουν κι αυτά να παίξουν και να χαρούν όπως και τα δικά μας παιδιά, τα Ελληνάκια, και οφείλει το Κράτος, και από το Σύνταγμα ακόμα, να προστατέψει ΚΑΙ αυτά τα παιδιά. Η παιδική ηλικία δεν έχει ταυτότητα, χρώμα και προέλευση. Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά 2ης κατηγορίας σε αυτόν τον πλανήτη. Συνθήματα όπως Εξω οι ξένοι απ΄την Ελλάδα από ακραίες μειοψηφίες, μάλλον μας ντροπιάζουν εθνικά, κι ας ντύνονται με τη μουσική υπόκρουση του Εθνικού Υμνου. Οι Ελληνες δεν υπήρξαν ποτέ ούτε ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι. Το ότι η ελληνκή αστυνομία είναι ανίκανη να κάνει σωστά τη δουλειά της στον τομέα αυτό και να επιβάλλει το νομο και την τάξη δεν είναι ευθύνη των λαθρομεταναστών πάντως!

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών από το οργανωμένο κράτος είναι μια χαμένη υπόθεση. Τί έμεινε πια? Η αυτοδικία? Ενα πρώτο δείγμα είδαμε στα πρόσφατα γεγονότα. Η αστυνομία είναι εντελώς αποδυναμωμένη, δεν υπάρχει σχέδιο για την προστασία των πολιτών. Δεν υπάρχει βούληση για τη λύση προβλημάτων σαν κι αυτά. Λόγω αδυναμίας, λόγω αδιαφορίας, λόγω άνωθεν εντολών για τις οποίες υπάρχει καθήκον σιωπης? Δεν γνωρίζω. Είναι όμως επιτακτική ανάγκη να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, πια.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Ασφάλεια ξέρει τα πάντα και επεμβαίνει σπανίως? Ποιός δίνει τις εντολές? Ποιούς καλύπτουν και ποιούς εξυπηρετούν δια παραλήψεως?

Οπως και να το κάνουμε έχουμε πολλούς ξένους στην Ελλάδα πια. Ανθρωποι που καλώς ή κακώς βρέθηκαν εδω. Ομως, αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί ήρθαν? Η παγκόσμια κοινότητα είναι συνυπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες προέλευσης, που τους αναγκάζουν να μεταναστεύουν. Απλώς όλοι το παίζουν αμέτοχοι και παρακολουθούν τα προβλήματα των τριτοκοσμικών με στωικότητα και περισσή υποκρισία. Το παγκόσμιο σύστημα κατανομής του πλούτου ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις χαοτικές ανισότητες μεταξύ των λαών. Αλαζονεία, συγκεντρωτισμός, συμφέροντα ολίγων και ισχυρών.

Η λύση σε προβλήματα σαν κι αυτά βρίσκεται στην άμεση συνειδητοποίηση ότι απαιτείται δικαιοσύνη στον τρόπο κατανομής ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε. Η δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι η μόνη λύση. 'Η αλλάζουμε νοοτροπία αμέσως, κι εννοώ τα κράτη του πολιτισμένου κόσμου, ή , νομοτελειακά, οι φτωχοί και ρακένδυτοι όλου του κόσμου, που όλο και πληθαίνουν, είναι ζήτημα χρόνου να ξεσηκωθούν εναντίον των καλοζωϊσμένων .

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πλέον διάτρητο. Κουρασμένο, ανήθικο, διπλεκόμενο, σάπιο. Σε φάσεις της ιστορίας σαν κι αυτές θαρρώ πως έρχεται η ώρα των πολιτών. Η τελευταία λύση. Η ώρα της δημιουργίας ομάδων πίεσης. Είναι πιστεύω η τελευταία ελπίδα. Το θέμα είναι ποιός είναι ικανός να αφυπνίσει υπνωτισμένους και με χαμηλά αντανακλαστικά πολίτες που χρόνια τώρα τελούν υπό νάρκωση..

1 Comment:

Skouliki said...

Για το αν θα πρεπει οι μετανάστες να εχουν δικαίωμα ψηφου η αποψη μου ειναι
εάν έχουν συμπληρώσει κάποιο χρόνο παραμονής στη χώρα και εργάζονται μόνιμα πραγμα που σημαινει οτι πληρωνουν και τους φόρους, θα πρέπει να συμμετέχουν στις διαφορες εκλογές.
δηλαδη θελω να πω οτι η δικαιοσυνη και η δημοκρατια να λειτουργει σε όλους ισοτιμα

blogger templates | Make Money Online