Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Η νέα Τουρκική λίρα πιστό αντίγραφο του Ευρώ - ΠΡΟΣΟΧΗ


Αυτή είναι η νέα τουρκική λίρα που έθεσε σε κυκλοφορία η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να εξαπατηθούν οι καταναλωτές! Η νέα τουρκική λίρα στην οποία απεικονίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ, έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το δικό μας νόμισμα των 2 ευρώ, Αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να εξαπατηθεί και να το περάσει για νόμισμα Ευρώ. Φυσικά, η αξία τους δεν είναι ίδια… Η νέα τουρκική λίρα έχει ισοτιμία ένα προς 0.5323 με το ευρώ.

Την ομοιότητα των νέων τουρκικών νομισμάτων με το Ευρώ επισήμανε το INKA Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του οποίου επισημαίνουν στους καταναλωτές να προσέχουν τα νομίσματα που παραλαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους.

Το περίεργο, πάντως, είναι ότι ενώ έχει γίνειγνωστό πως οι Τούρκοι αντιγράφουν το Ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντιδρά. Ε, και γιατί να αντιδράσει? (κάτσε να το κάναμε εμείς π.χ. και θα δείς τί θα γινότανε!!) Η ελπίδα των Τούρκων ότι θα μπούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πεθάνει τελευταία. Μέχρι τότε λοιπόν, άστους να νομίζουν πως αντιγράφοντας το Ευρώ γίνανε τάχα κι Ευρωπαίοι...



0 Comments:

blogger templates | Make Money Online