Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ....ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ

Καίγεται ο Υμηττός και κατοικημένες περιοχές με αγροικίες.... ΞΑΝΑ...Κομμάτια του Υμηττού που έκαναν 40 χρόνια να πρασινίσουν έχουν γίνει μέσα σε μία ώρα παρανάλωμα της φωτιάς.

Χρόνια τώρα, ο προβληματισμός των πολιτών στρέφεται γύρω από το ποιός κρύβεται πίσω από τους εμπρησμούς στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Και λέω των πολιτών γιατί του Κράτους όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί του αλλά έχει και την εγκληματική πολυτέλεια να αδιαφορεί τόσο για τη σωστή συντήρηση και προμήθεια νέου απαραίτητου εξοπλισμού αλλά κυρίως για την πρόληψη.
Είναι εξοργιστικό σε μία χώρα που δυστυχώς δεν της περισσεύει το πράσινο κάθε χρόνο να χάνεται ένα τεράστιο κομμάτι των δασών της και κυρίως του πρασίνου της Αττικής. Ξερότοπος έχουμε καταντήσει...κι όποιος πάει στο εξωτερικό και βλέπει το πράσινο στα ξένα κράτη τον πιάνει απελπισία για την Ελληνική ξεραϊλα - κατάθλιψη για την ασχήμια των μεγαλουπόλεων στην Ελλάδα και την εκ μπετόν αρμέ νεοθολοκουλτούρα μας... .
Σήμερα που καίγεται ο Υμηττός ακούμε πως δεν υπάρχουν επαρκή πυροσβεστικά αεροσκάφη. ΓΙΑΤΙ? Επίσης πως δεν επαρκούν οι δυνάμεις της Τάξης να επιληφθούν στο έργο της Πυρόσβεσης. ΓΙΑΤΙ? Μήπως γιατί είναι όλη ριγμένοι με τα μούτρα στην show biz της λαθρομεταναστευτόσκουπας? Γιατί τότε δεν επιστρατεύεται ο στρατός?
Τη βλέπω εγώ τη δουλειά. Πάλι οι κάτοικοι της περιοχής θα την πληρώσουν τη νύφη και πάλι αυτοί θα τρέξουν και κάποιοι άνθρωποι με λίγο φιλότιμο, που λέγονται εθελοντές και στους οποίους πρέςπει ένα τεράστιο "ευχαριστώ" εκ των προτέρων, που στέργουν να καλύψουν με κιίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές της ανυπαρξία του Κράτους.
Στον καμμένο Υμηττό δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Σε λίγο θα ξεφυτρώσουν πολυτελείς μαιζονέτες. Εγώ δεν αποδέχομαι το εύκολο σενάριο ότι τις φωτιές στην Ελλάδα τις βάζουν οι Τούρκοι. Οχι αγαπητοί μου. Οι Τούρκοι δεν έχουν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τέτοια μέσα εναντίον της Ελλάδας. Αυτοί έχουν βρεί το κόλπο δια της πλαγίας. 200.000 έρμους λαθρομετανάστες έχουν έτοιμους να μας τους φορέσουν αυτές τις μέρες και πόσο φοβάμαι ότι η ακροφυλακή θα είναι ανύπαρκτη...
Ασυνείδητοι ντόπιοι εγκληματίες βάζουν τις φωτιές. Σίγουροι πως το Κράτος κοιμάται ή ότι σφυρίζει αδιάφορο προς άλλη κατεύθυνση, κάνοντας ότι δεν βλέπει.
Παγκόσμια ημέρα του Ανέμου σήμερα. Μια σωτήρια ίσως εναναλλακτική πηγή ενέργειας.
Στην περίπτωση του Υμηττού όμως, γίνεται όπλο φονιάδων εθνικού πλούτου.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online