Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Αυτό είναι το Βρετανικό επίπεδο ... όλα τα άλλα είναι κλεμμένα!!

21 Ιουνίου 2009. Θερινό Ηλιοστάσιο. Stonehenge Αγγλίας.

Αγγλοι γιορτάζουν το Θερινό Ηλιοστάσιο με παγανιστικές τελετές, ντυμένοι με στολές "ιεροτελεστίας" καθόσον βρίσκονται σε θρησκευτικό προσκύνημα, όπως λένε οι ίδιοι.
Ενα είδος πολιτιστικής παράδοσης, θα έλεγα εγώ.



Στο Stonehenge υπάρχουν κάτι ψηλοί βράχοι που θεωρούν ότι έχουν μαγικές ιδιότητες. Είναι κτισμένοι για άγνωστους λόγους στους προχριστιανικούς χρόνους. Αυτό το έχουν αναγάγει σε θρησκεία και το προσκύνημά τους γίνεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνου.



Οι τελετουργίες αυτού του είδους είχαν απαγορευτεί το 1985 επειδή η αστυνομία είχε έρθει σε σύγκρουση με το πλήθος στην προσπάθεια να καταστείλει παρεκτροπές λόγω χρήσης ναρκωτικών και μέθης (όχι ιεράς, κανονικής).



Δεν θέλω να κρίνω άλλους λαούς και πολιτισμούς, γιατί κάθε ένας από αυτούς έχει προσφέρει μικρά ή μεγάλα στην ιστορία και την εξέλιξη της ζωής. Ομως ασυνείδητα μπαίνουν στο μυαλό μου δίπλα δίπλα αφενός η κλασσική αρχαιότητα η δική μας και από την άλλη ο πολιτισμός των Βρετανών, που εκτός από αυτό που βλέπετε εδώ και τις ατελείωτες αποικίες μπορεί και να περιλαμβάνει και κάπως λαμπρότερα δείγματα, όμως, τώρα δα κατανοώ το γιατί δεν πρόκειται να δώσουν πίσω εύκολα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ... γιατί απλούστατα είναι ετερόφωτοι ... Τόσο ετερόφωτοι που αν τους αφαιρέσεις όλα τα κλοπιμαία θα παραμείνουν γυμνοί και ασήμαντοι....
τόσο ασήμαντοι που θα κάνουν εντύπωση...




Αντε και του χρόνου!

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online