Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΣΑΤΟ BODY ART ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ?

Είδα εντελώς τυχαία αυτή την φωτογραφία σε ένα ξένο site με θέμα την ζωγραφική πάνω στο σώμα. και ομολογώ ότι τά'χασα!!!. Τί δουλειά έχει αλήθεια το πρόσωπο του Αμερικανού πρόεδρου στο σώμα ανθρώπων που κρατούν δαυλούς όπως οι Αρχαίοι και πίσω τους η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και ο Λυκαβητός? Τί έχετε να πείτε για τον δισκοβόλο με την αφάνα στο background? Αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι είνaι Ελληνες ή ξένοι?

Δεν αμφισβητώ ότι το Body Art είναι πραγματικά τέχνη! Κάθε άλλο. Γιατί όμως με ενόχλησε τόσο πολύ αυτή η φωτό? Μάλλον συνειρμικά με χάλασε ο συνδυασμός Ομπάμα και Κλασσικής Αρχαιότητας... (καμία σχέση σας λέω... καμμία) Βρε παιδιά ΕΛΕΟΣ... Λίγος σεβασμός σε αυτά τα μάρμαρα, σε αυτά τα σύμβολα. Δεν είναι όπως η Coca Cola. Δεν πάνε με όλα. Εκτός κι αν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος σας είναι πασπαρτού ... Υπάρχουν όρια στην έκφραση της τέχνης τα οποία προστατεύουν κι αυτήν την ίδια ώστε να μην υποβιβάζεται σε προϊόν υποκουλτούρας .
Σκέφτομαι πως αν παραδείγματος χάριν το πρόσωπο στους μηρούς των μοντέλων (sic) ήταν ο Αριστοτέλης, ίσως να μη με ενοχλούσε και τόσο (μμμ .....δεν ορκίζομαι κιόλας) .

Πάντως έχω και κάποιες εικαστικές ενστάσεις για το όλο στήσιμο εδω. Ξέρετε τί μου θυμίζει το σκηνικό? Κάτι ταινίες της πλάκας που έκαναν κατά τα άλλα καλοί ηθοποιοί στην δεκαετία του 80 για να τα οικονομήσουνε. Φτηνοπαραγωγές, κιτσαρίες και προχειρότητα. Να κάτι τέτοιο μου κάνει αυτή η φολκλόρ ξεβραξωσιά μπροστά στην Ακρόπολη με τους δαυλούς στα χέρια και τον Ομπάμα στον πισινό.. Ευτυχώς που τους βάλανε και τον άσπρο μουσαμά από κάτω τους, μην κατουρηθούν απ' τη χαρά τους για τον Ομπάμα και μας λερώσουν τα άγια χώματα....

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online