Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

"Νέα Τρομοκρατία" όπως λέμε "Νέα Γρίππη"

Φαίνεται πως κάποιος μας έχει ματιάσει σ'αυτή τη χώρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πάνω που όλοι είχαν πιστέψει πως μπορούμε να πάμε "λίγο ψηλότερα" άρχισε μια "τσουλήθρα" με ιλλιγειώδη ταχύτητα σε πολλούς και καίριους τομείς της ζωής στην Ελλάδα ή κατ' άλλους πιο προσγειωμένους, απλώς δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να αποδειχθεί πόσο εκτός τόπου και χρόνου υπήρξαν όσοι "τόλμησαν" να αισιοδοξήσουν για κάτι πιο "μεγάλο"....

Δεν υπάρχει τομέας στην πολιτική και κοινωνική ζωή μας που να έχει μείνει όρθιος. Ο συμφεροντολογικός ατομισμός ή πολιτικοκοινωνικός αυτισμός με σκοπό το εύκολο κέρδος και τον "αδικαιολόγητο πλουτισμό ολίγων" έχει διαβρώσει όλους τους θεσμούς ανεξαιρέτως. Το κράτος βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία.

Το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του αστυνομικού φύλαξης μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ στα Πατήσια εκτός από το προφανές ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα "ποτέ δεν πεθαίνει" αποκάλυψε πως η διάβρωση έχει προχωρήσει ακόμα και σε αυτόν τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Θα εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Σε καμία περίπτωση και με οιαδήποτε πρόφαση δεν δικαιολογώ τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Καταδικάζονται όλα πλήρως και εκ των προτέρων. Ομως όπως όλοι θυμούνται από το πρόσφατο παρελθόν, τόσο στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη όσο και του ΕΛΑ τα χτυπήματα περιβάλλονταν ως προς την επιλογή των στόχων με την επίφαση έστω κάποιου ιδεολογικού υπόβαθρου, κάποιας έστω υποτυπώδους αιτιολόγησης έναντι των πολιτών, πολλοί από τους οποίους (ας μην κρυβόμαστε) έβρισκαν κάποια σημεία ιδεολογικής επαφής και κοινή σημειολογία.Το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα έδειξε ότι μπήκαμε σε μια νέα εποχή τρομοκρατίας. Αποστομώνονται ακόμη και αυτοί οι ένθερμοι οπαδοί της θεωρίας ότι η τρομοκρατία έχει ιδεολογία. Η με πρωτοφανή μανία δολοφονία αστυνομικού είναι ένα χτύπημα "just because"... σε σκοτώνω επειδή απλά είσαι "μπάτσος". Τίποτ' άλλο. Θυμίζει ..."φοράω κουκούλα, αρπάζω καρδόνι και σπάω βιτρίνες"...έχει άρωμα Εξαρχειώτικων "φτιαγμένων" κουκουλοφόρων. Αν είναι έτσι, τότε η νέα γενιά "τρομοκρατών" δρά παρορμητικά και πάσχει από αν-ιδεολογική μανιοκατάθλιψη. Επικίνδυνο, γιατί αποτελούν ομάδες που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν από άλλα κέντρα, ντόπια και ξένα, κάθε φορά που κάποιοι θέλουν για διάφορους λόγους την πλήρη αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα. Η ακόμη και να καταντήσουν πληρωμένοι εκτελεστές τους. Σας λέει κάτι η φράση "οι γνωστοί άγνωστοι"?

Τέλος κάτι που πραγματικά προβληματίζει για το "προφιλ" των νέων τρομοκρατών είναι η πλήρης αδιαφορία τους για τον αντίκτυπο που έχουν τα χτυπήματά τους στην κοινή γνώμη και ο άνευ προηγουμένου ναρκισσισμός τους. Σαν να διακατέχονται από "επαναστατικό οργασμό"...Είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να έχουν έστω μία ηθική δικαιολόγηση της επιλογής των στόχων τους εκ μέρους των πολιτών με σκοπό να τους προσεταιριστούν ψυχολογικά αλλά ο τρόπος δράσης τους όπως αποδείχθηκε, ο πρωτόγνωρα άγριος για τα Ελληνικά δεδομένα, αντίθετα προκαλεί ιδιαίτερο φόβο και ανασφάλεια για τους πολίτες και αυτόματα τους τοποθετεί "απέναντι" αφήνοντας να αιωρείται πως μπορεί ο καθένας από αυτούς να αποτελέσει μελλοντικά στόχο.

Θα δείξει αν οι δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στα Πατήσια είναι άνρθωποι του υποκόσμου. Το βέβαιο είναι ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και μπήκαμε σε μια νέα φάση ανασφάλειας και παραλογισμού. Περίμενα να δώ στην κηδεία του άτυχου αστυφύλακα ένα εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού, έτσι για να τονωθεί λίγο η ψυχολογία των πολιτών, ότι κάτι πολύ φοβερό συνέβη μα το Κράτος είναι εκεί, αποδοκιμάζει και επαγρυπνεί..Μάταια όμως..
Περίμενα τα κόμματα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις για τον άτυχο 15χρονο να οργανώσουν και πάλι μια ανάλογη διαδήλωση διαμαρτυρίας για να κάνουν ηχηρό το αίτημα των πολιτών για ισχυρή Αστυνομία. Μάταια όμως...Ε βέβαια... ίσως δεν έχει το ίδιο αντικείμενο σπέκουλας.

Ας είναι. Εύχομαι να μην δούμε σύντομα ένα ακόμη φοβερότερο χτύπημα της Σέχτας, χωρίς λόγο και αιτία. Και κυρίως μη δούμε και τυφλά χτυπήματα με θύματα εμάς, τους αθώους πολίτες.
Η μήπως δεν είμαστε ούτε εμείς και τόσο "αθώοι"?


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της "προκήρυξης" της Επαναστατικής Σέχτας που βρέθηκε στον τάφο του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου:
«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ πεθαίνουν. Όσοι δεν πεθαίνουν είναι θαμμένοι ζωντανοί στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα πέτρινα φέρετρα των νέων στεγαστικών προγραμμάτων, στα ασφυκτικά σχολεία, στις κατακαίνουργιες κουζίνες και κρεβατομαρες, τις γεμάτες χαριτωμένα έπιπλα αγορασμένα επι πιστώσει.”(RΑFΦράξια Κόκκινος Στρατός)

Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του υφυπουργού δημόσιας τάξης Μαρκογιαννάκη και του προέδρου του Πασόκ Γίωργου Παπανδρέου σε αστυνομικά τμηματα για την τόνωση του ηθικού της αστυνομίας, αποφασίσαμε και εμείς για τον ίδιο λόγο, τα ξημερώματα της Τρίτης να επισκεφτούμε αιφνιδιαστικά ένα καθόλου τυχαίο Α.Τ., αυτό του Κορυδαλλόυ που απέχει 500 μέτρα απο τα κολαστήρια των φυλακών και να χτυπήσουμε τους τυχαίους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί.
Στόχος μας ήταν να τους εκτελέσουμε. Γνωρίζαμε οτι στην γωνία του τμήματος βρισκόνταν ο ειδικός φρουρός και συχνά αλλοι δυο-τρεις συνάδελφοι του. Στην επίθεση μας χρησιμοποιήσαμε ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion 7.65 mm, ένα πιστόλι των 9 mm καθώς και μια αμυντική χειροβομβίδα που δεν εξεράγη όταν την ρίξαμε καταπάνω τους. Τυχεροί αυτοί, άτυχοι εμείς, την επόμενη φορά δεν θα έχουν την τύχη με το μέρος τους. Οι σφαίρες μας ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.”
Το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι ο μόνος δρόμος των επαναστατικών δυνάμεων για την Ανατροπή.” Μια πράξη ξεκάθαρη, που δεν χρειάζεται πολλά λόγια.
Πίστευε κανείς πως θα μιλάγαμε για αγώνα, χωρίς ταυτόχρονα να οπλιστούμε και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα γι΄αυτόν;
Μήπως τα γαμημένα γουρούνια της αστυνομίας που σκοτώνουν ανενόχλητα, πίστευαν πως θα τους επιτρέπαμε να μας σφάζουν παθητικά σαν τα πρόβατα;
Στην πρώτη μας ενέργεια, ως ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, στοχοποιήσαμε την αστυνομία. Τώρα είναι οι δικοί μας μαχόμενοι σχηματισμοί ενάντια στο μισθοφορικό στρατό του καθεστώτος. Απο δώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματα τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής. Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θ΄αρχίζουν να παρελαύνουν. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. Γι΄αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση.
Σε αυτούς που ήδη αναρωτιούνται, γιατί επιλέξαμε κάποιους τυχαίους μπάτσους κι όχι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ένα κρατικό λειτουργό ή έστω ένα καπιταλιστή, τους απαντάμε ότι θα ΄ρθει κι η σειρά τους Επιπλέον, μέσα απ΄την ενέργεια μας αυτή, ξεκινάμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, χρησιμοποιώντας την τακτική της μόνιμης απειλής. Οι σφαίρες εναντίων ανώνυμων αστυνομικών μεταφέρουν ένα τελεσίγραφο σε όλες τις βαθμίδες των σωμάτων ασφαλείας. Τώρα ο κάθε απρόσωπος μπάτσος πρέπει να γνωρίζει πως ίσως να είναι ο επόμενος στόχος της ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Ίσως αυτή τη στιγμή που διαβάζει αυτές τις γραμμές η κάνη ενός όπλου να΄ ναι στραμμένη πάνω του. Αυτά είναι τα “τυχερά” της δουλείας τους.” Όταν έχεις ένα πιστόλι στη ζώνη σου πρέπει να γνωρίζεις τους κινδύνους. Όμως οι μπάτσοι θέλουν να παίρνουν το μισθό τους χωρίς να πληρώνουν τις συνέπειες.
”Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους.
Ίσως κάποιοι να σοκάρονται απ΄την κυνικότητα μας και να μιλάνε για “έλλειψη πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου. ”Εμείς όμως δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε η ακόμα και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο. Τόσες δεκαετίες τα πολιτικά κόμματα, η δικαστική και εκτελεστική εξουσία απέδειξαν τα συμφέροντα του κατεστημένου που εξυπηρετούν. Η εποχή των αναλύσεων έχει πλέον λήξει...
Ήδη γνωρίζουμε πως μερικές δεκάδες μαχητές, γυναίκες και άντρες, προετοιμάζονται να περάσουν στη πρώτη γραμμή της ένοπλης αντεπίθεσης.
Τους καλωσορίζουμε.
Υ.Γ: Συμφωνούμε με τους αγωνιστές του επαναστατικού αγώνα για την επιλογή τους να στοχοποιήσουν κι αυτοί την αστυνομία.
Διαφωνούμε όμως στην επιλογή των τοποθεσιών που διάλεξαν για να αναμετρηθούν με τα γουρούνια. Βασική αρχή του αντάρτικου πόλης είναι πως δεν χτυπάμε απ΄τα εδάφη, που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντας τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής. Αντίθετα, προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού. Έτσι συσπειρώνουμε τις δικές μας δυνάμεις και αποφεύγονται καταστάσεις αστυνομικής κατοχής. Ο δεύτερος γύρος του αντάρτικου πόλης ξεκίνησε...
Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις.


Την βρήκα στην "Στήλη Αλατος"0 Comments:

blogger templates | Make Money Online