Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Μεγάλη "χοντράδα" διέπραξε το "εγκυρο" Βήμα της Κυριακής - Η αποθέωση της προχειρότητας

Στο Βήμα της Κυριακής της 21ης Ιουνίου 2009, σε αυτήν τη θεωρητικά εγκυρότατη εφημερίδα, δημοσιεύθηκε το ακόλουθο άρθρο που αφορά στην συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη μέρα, δηλαδή Σάββατο 22 Ιουνίου 2009:

Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα

Το παγωμένο κλίμα που επικρατεί εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατεγράφη, παρά τα χαμόγελα, και κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον κ. Ερντογάν συνόδευσαν στην Αθήνα ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.
Ενδεικτικό της βεβαρημένης ατμόσφαιρας, στην οποία έχουν συμβάλει και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν με τις οποίες συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την εκλογή μουφτήδων και τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι ότι δεν είχαν προγραμματιστεί επίσημες δηλώσεις των δύο ανδρών. Αν και δεν είχε καταρτιστεί συγκεκριμένη ατζέντα, η συζήτηση κάλυψε όλα τα θέματα του φακέλου «ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Ο Πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που έχει ανέβει πολλές θέσεις στην κυβερνητική ατζέντα. Αν και η Αθήνα δεν έλαβε στις Βρυξέλλες την υποστήριξη που ανέμενε για κοινές ευρωπαϊκές δράσεις στο Θέμα της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να πιεστεί και η Τουρκία, ο κ. Καραμανλής επιμένει ότι η 'Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες από το 2001.
Ο κ. Καραμανλής επιμένει και στην ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο. Η 'Αγκυρα δεν έχει σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Ηρεμία στο Αιγαίο προκρίνουν καθώς φαίνεται και οι Αμερικανοί που πολύ πρόσφατα, διά στόματος του νέου βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον, χαρακτήρισαν το αρχιπέλαγος περιοχή στρατηγικής σημασίας και μίλησαν για «εκκρεμείς» διενέξεις που αν επιλύονταν Θα μείωναν το ενδεχόμενο κρίσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Ο ιστορικός του μέλλοντος που πιθανόν ανατρέξει στην εφημερίδα αυτή θα πάθει παράκρουση!! Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η τόσο λεπτομερώς περιγραφόμενη στο άρθρο του ΒτΚ συνάντηση του Ελληνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ουδέποτε πραγματοποιήθηκε λόγω ασθενείας του τελευταίου.... όπως όλοι γνωρίζουμε!!!!

Για αυτήν τη τερατώδη και εξοργιστική "πατάτα" του ΒτΚ, δεν πρόκειται να γίνει φυσικά καμμία απεργία από το συνάφι. Ετσι για την τιμή των όπλων. Για την ξεφτίλα που γίνανε... Εγώ όμως που δεν ανήκω στο συνάφι, αλλά είμαι απλά "αναγνωστικό κοινό" (προς το παρόν) δεν μπορώ παρα να κάνω τις ακόλουθες σκέψεις

Κατ΄αρχήν δεν μου επιτρέπεται πλέον να αποκαλώ το ΒτΚ μία έγκυρη εφημερίδα. Είναι προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αρθρογραφία του είναι άρπα - κόλα, χωρίς σεβασμό στον αναγνώστη, με προχειρότητα, πάνω σε εκ των προτέρων δημιουργημένα "καλούπια" ειδήσεων, που "κολάνε" κατά περίπτωση και που με λίγη σάλτσα, φτιάχνουν ένα άρθρο βάσει του οποίου θα διαμορφώσει άποψη ο Ελληνας αναγνώστης. Ειδησεογραφία φαστφουντάδικη... αρπακολάδικη...!! Και μετά παραπονιούνται πώς αν δε βάλουν μέσα DVD δεν πουλάνε φύλλα... Μα είστε σοβαροί? (ρητορικόν το ερώτημα)

Κι αυτή είναι η πιο
απλοϊκή και καλοπροαίρετη ερμηνεία που μπορώ να κάνω και απλά να σταματήσω να αγοράζω τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Γιατί αν θέλει κανείς να σκεφτεί λίγο διαφορετικά και πιο πονηρά, κάλλιστα μπορεί να υποψιαστεί ένα κέντρο οργανωμένης παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του αναγνωστικού κοινού.... Κι αν μια τέτοια χοντράδα έγινε πάνω σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για τη χώρα μας ζήτημα, δηλαδή τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τότε πολύ εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τί γίνεται με ειδήσεις ήσσονος σημασίας... Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι..

Κι επειδή στην Ελλάδα δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ κανείς για τίποτα, δεν θα κουνηθεί και στην περίπτωση αυτή φύλλο. Κανείς δεν θα λογοδοτήσει, καμμία συγγνώμη δεν θα ζητηθεί από το αναγνωστικό κοινό του ΒτΚ και φυσικά δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Ε και σιγά, τί εγινε? Και να ερχότανε ο Ερντογάν ακριβώς έτσι δεν θα ήταν η συνάντηση? Οπως την περιγράφει ο "συντάκτης" της.!! Ο ορισμός του deja vu δηλαδή... Αλλά ούτε και στα κανάλια θα ακούσετε κάποιο σχόλιο, ούτε από κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο την παραμικρή κουβέντα επ' αυτού. Συντεχνιακά έχουμε μάθει να δουλεύουμε στην Ελλάδα. Ενα μάτσο κοράκια, σε όλους τους τομείς. Και κόρακας κοράκου μάτι βγάζει? Δε βγάζει.

Σημεία των καιρών ή τέλος εποχής για τον Τύπο? Μάλλον τέλος εποχής για τους μη υποψιασμένους αναγνώστες. Διπλοτσεκάρετε ό,τι διαβάζετε. Μην καταπίνετε αμάσητη καμμία είδηση. Μη μασάτε γενικώς. Η πληροφορία πλεόν φιλτράρεται και πάντως "προπαρασκευάζεται" και το χειρότερο πολλές φορές "δημιουργείται... Φιλοθεάμον "κενό" είμαστε για τους εκδότες, αν δεν το έχετε καταλάβει. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Θεωρούν τους αναγνώστες χάνους, που ό,τι πεί η εφημερίδα του κόμματός τους, το τρώνε. Αν δεν ήταν να μείνουν χιλιάδες άνεργοι στους δρόμους θα έλεγα να σταματήσουμε να αγοράζουμε εφημερίδες γενικά κι αόριστα. Επειδή όμως αυτό κανείς δεν το επιθυμεί, τουλάχιστον ας τους θεωρήσουμε εκ προϊμίου αναξιόπιστους κι ας τους "αμφισβητούμε".. έτσι για να μη σκουριάζει και το πνεύμα!

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online