Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Υποδαυλίζουν μίσος ρατσισμό και ξενοφοβία για να σώσουν τις καρέκλες τους...


Είναι επικίνδυνοι... Τόσα χρόνια στην κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Αφήνουν το πρόβλημα συνειδητά να διογκώνεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Μπάτε σκύλοι αλέστε η χώρα, έχει μετακομίσει η μισή Τουρκία στην Ελλάδα και κανείς δεν συγκινήθηκε μέχρι τώρα... μέχρι που χάσανε με 4.5 μονάδες διαφορά και με ένα ακροδεξιό κόμμα να τους σέρνει από τη μύτη. ΔΙΑΤΑΞΤΕ λοιπόν. Τρείς μέρες μετά τις Ευρωεκλογές και το κάζο της Ν.Δ. θυμήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και η Υπουργός των Εξωτερικών πως η λαθρομετανάστευση είναι πολύ ψηλά στην κυβερνητική ΑGENDA, προφερόμενη με το πολλές φορές ενοχλητικό και αλαζονικά υπεροπτικό αξάν της κα Μπακογιάννη.

Αυτό που είδα χτές στα ΜΜΕ από την επιχείρηση φιάσκο με εντολές του κ. Μαρκογιαννάκη, που τώρα ξύπνησε κι αυτός - ή μαλλον τον ξυπνήσανε, ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια εξευτελισμού - για άλλη μια φορά- της Ελληνικής Αστυνομίας. Μία ώρα πριν την επιχείρηση ήταν εκεί όλα τα κανάλια να καταγράφουν κλούβες και αστυνομικούς με στολές να κάνουν σουλάτσο για να τους δούν οι λαθρομετανάστες να φοβηθούν και να φύγουν. Αλλωστε είχε ψιλοαναγγελθεί ότι θα γίνει αυτή η επιχείρηση μια μέρα πριν. Ε... να προλάβουν οι άνθρωποι να κρυφτούν. Ούτε συνεργάντες των δουλεμπόρων να ήταν ... Οπως και σήμερα, ... ανήγγελαν στις ειδήσεις τις περιοχές όπου θα γίνει από αύριο αιφνιδιαστική έφοδος από την Αστυνομία για την εξάρθρωση των λαθρομεταναστών!!!

Το θέμα είναι όμως ότι με τέτοιες γελοιότητες και σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, αφενός δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, που είναι να βρούμε ένα τρόπο σοβαρής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών και να τους προσφέρουμε τις συνθήκες, όσοι από αυτούς το επιθυμούν σοβαρά, να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία με ίσα δικαιωματα και υποχρεώσεις φυσικά, αφετέρου δημιουργείται με τς εικόνες αυτές, των εφόδων, των επεισοδίων, των ατελέσφορων επιθέσεων κλπ, ένα κλιμα πολεμικής, αναταραχής και επιπλέον ανησυχίας στους πολίτες που ήδη είναι ταλαιπωρημένοι από το θέμα αυτό ειδικά στις περιοχές που με την ανοχή και αφασία αυτής της ίδιας Ελληνικής Αστυνομίας (και εννοώ την ηγεσία της) έχουν μετατραπεί σε Ghetto σε στύλ Chinatown στην Νέα Υόρκη.

Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν θέλουν πολύ για να φουντώσουν. Το μίσος δεν θέλει πολύ να θεριέψει. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε στην Αθήνα σκηνές που δεν τις έχουμε φανταστεί. Δεν είναι εύκολο να διώξεις τόσο κόσμο. Θα υπάρξει αντίσταση. Θα υπάρχουν συγκρούσεις κυρίως κοινωνικές.

Δεν περιμένω την Ευρωπαϊκή Ενωση να μας σώσει. Ποτέ δεν το έκανε. Επρεπε όμως ο Καρατζαφέρης να μιλήσει σχετικά με την πίεση που δικαιούμαστε να ασκήσουμε στην ΕΕ για να ξυπνήσει ο Πρωθυπουργός? Αυτός συμβούλους δεν έχει? Νομικούς δεν συμβουλεύεται? Το Υπουργείο Εξωτερκών, και το Τμήμα για την ΕΕ τόσα χρόνια που έχουμε υπερβεί κατά πολύ το 3% που ισχύει στις άλλες χώρςες της ΕΕ και κοντεύουμε να ξεπεράσουμε το 20% μεταναστών σε σύνολο πληθυσμού, τί κάνει? Οι ευρωβουλευτές μας βρε αδελφέ, εκλεγμένοι από όλα τα κόμματα, τί κάνουν τόσα χρόνια? Επρεπε να το πεί ο Καρατζαφέρης για να τρέξουν όλοι από αύριο να διαμαρτύρονται στους Ευρωπαίους εταίρους μας?

Τελικά σ'αυτή τη χώρα όλα τα μετράνε με τα 'κουκιά" ..Αποδείχθηκε πλέον!!. Οι πολιτικές δεν ασκούνται με κάποιον εθνικό στόχο.... ασκούνται κατά πώς βολεύει το κόμμα..
Τουλάχιστον ας μην παίζουν με τον ψυχισμό των Ελλήνων. Ας μην μας μετατρέψουν σε κτήνη και ναζί επειδή τους βολεύει να πουλάνε υπερθέαμα που ανεβαζει τις δημοσκοπήσεις. Δεν θέλει πολύ ο θερμόαιμος Ελληνας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι λαθρομετανάστες θερμόαιμοι. Και μάλιστα αυτοί φαίνεται να έχουν περισσότερους λόγους να είναι. Χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη πολλές φορές, χωρίς φαί, με αβέβαιη την επιβίωση, ενεργούν βάση ενστίκτων. Βάλε και τον θρησκευτικό τους φανατισμό, που είναι δεδομένος και άκρως επικίνδυνος σε μία χώρα επίσης ευαίσθητη θρησκευτικά (δεν είμαστε δα και Ολλανδία) ... Μια σπίθα αρκεί..... Μια σπίθα ... Κανονίστε κύριοι, να βάλετε φωτιά στην Ελλάδα..

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online