Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η Τουρκία προσπαθεί να μπεί στην Ε.Ε με "reality shows"!!!! Βάφονται όμως αυγά με reality shows?

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Τουρκική τηλεόραση και δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Reuter, ότι ετοιμάζουν ένα τηλεπαιχνίδι, το οποίο αναμένεται να σπάσει τα ταμεία και τα μηχανάκια της τηλεθέασης. Ο λόγος για το καινούριο ριάλιτυ όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν ένας Μουσουλμάνος ιμάμης, ένας Χριστιανός ιερέας, ένας Βουδιστής μοναχός και ένας Εβραίος ραββίνος οι οποίοι θα συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο μαζί με δέκα "αθεϊστές". Θα προσπαθήσουν οι θρησκευτικοί "εκπρόσωποι" των τεσσάρων μεγαλυτέρων θρησκειών να προσηλυτίσουν τους αθεϊστές στο να πιστέψουν τελικά στο Θεό!!. Οποιος καταφέρει να μεταπείσει το γκρουπ των άθεων θα είναι ο νικητής. Το έπαθλο θα εξαρτηθεί από το ποιός θρησκευτικός ταγός θα νικήσει πχ. ταξίδι στο Βατικανό για τον Χριστιανό ιερέα, στο Θιβέτ για τον Βουδιστή μοναχό, στην Ιερουσαλήμ για τον Εβραίο ραββίνο και στη Μέκκα για τον Μουσουλμάνο ιμάμη.


Το ασφυκτικά θεοκρατικό όμως το κράτος της Τουρκίας, παρά το show "ανοχής" του δικαιώματος να πιστεύει κανείς σε όποια θρησκεία θέλει, που ονειρεύεται και επιδιώκει να πλασάρει ο Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός ¨Κανάλι Τ", δημιουργεί πρόβλημα στην επιτυχημένη συνέχιση του εγχειρήματος. Το Διευθυντήριο Θρησκευτικών Σχέσεων της Τουρκίας αρνείται να επιτρέψει σε ιμάμη να συμμετάσχει στο "παιχνίδι" αυτό. Ο Πρόεδρος μάλιστα αυτού του Διεθυντηρίου έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το ριάλιτυ αυτό υποτιμά και δεν σέβεται τις θρησκείες και αυτό είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται με σκοπό την τηλεθέαση. Η θρησκεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο τηλεοπτικού παιχνιδιού.

Οι "Ευρωπαϊστές" πάντως υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού "ΚανάλιΤ" είπαν πως όχι μόνο δεν διακωμωδούν και υποτιμούν τη θρησκεία αλλα με το ριάλιτυ αυτό δίνουν στο κοινό το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να προσφέρουν: Την πίστη στο Θεό (sic) Δεν έχει σημασία, λένε, σε ποιό Θεό πιστεύεις, αρκεί να πιστεύεις σε κάτι. Αυτό που δεν επιτρέπεται, λένε, είναι να είναι κανείς "άθεος" (εδώ γελάνε). Είδες πόσο Large γίνεται η Τουρκία όταν είναι να τα οικονομήσει?
Το άκουσα αυτό και παραλίγο να με πάρουν τα δάκρυα από τη συγκίνηση με την πρόοδο των Τούρκων φίλων μας . Πόσο συγκινητικό το πόσο ανοικτή είναι η Τουρκία στο θέμα του σεβασμού και της ελευθερίας των θρησκειών. Γι' αυτό ο Πατριάρχης μας δεν τολμάει να κυκλοφορήσει με το σχήμα του στο Τουρκικό έδαφος και αναγκάζεται να φοράει κουστούμι, και πάντως πρέπει να είναι Τούρκος υπήκοος για να μπορεί να εκλέγεται. (έτσι απλώς το θυμήθηκα).-

Το όλο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η Τουρκική τηλεόραση έχει σαν στόχο την προώθηση του Ευρωπαϊκού προφίλ της Τουρκίας μέσα στα πλαίσια του αγώνα της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Να δείξουν ότι "να", εμείς τους δεχόμαστε όλους, δείτε το στην πράξη. (εδώ ξαναγελάνε) Εχουμε εξευρωπαϊστεί. (Καλά, εδώ ξεκαρδίζονται) ... Μόνο τους άθεους δεν δεχόμαστε. Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δείχνουμε στην τηλεόραση. Μόνο το δικαίωμα να μην πιστεύεις πουθενά δε δεχόμαστε.
Ε εντάξει... μη τα θέλουμε κι' όλα από τους Τούρκους σε μια μέρα.. Αν φάνε πόρτα (που θα φάνε) για λόγους μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν ένα καινούριο ριάλιτυ όπου δέκα αθεϊστές θα προσπαθήσουν να προσηλυτήσουν έναν Χριστιανό ιερέα, έναν Βουδιστή μοναχό, έναν Μουσουλμάνο ιμάμη και έναν Εβραίο ραββίνο.. Για να αποδείξουν ότι τελικά εμπέδωσαν ότι μέσα στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ΚΑΙ να μπορείς ελεύθερα να μη πιστεύεις σε τίποτα.
Εσείς τί θα προτείνατε για επαθλο, αλήθεια, στον νικητή ενός τέτοιου ριάλιτυ?

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν υποβάλει δήλωση συμμετοχής 200 άτομα και τα 10 που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα. Μία ομάδα, δε, θεολόγων, θα κρίνει αν ιο υποψήφιοι είναι όντως άθεοι και δεν το "παίζουν" απλά! Αλήθεια τί μέθοδο θα χρησιμοποιήσουν? Η πίστη ανιχνεύεται ή αποδεικνύεται? Με ποιό τρόπο? Με απλή συνέντευξη, με ορό αληθείας ή με τίποτα βασανιστήρια, που έχουν άλλωστε καιμεγάλη παράδοση στη Τουρκία? Με τί κριτήρια θα πεισθούν για την ειλικρίνειά τους? Εγώ πάντως δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας "άθεος" πάει σε τηλεπαιχνίδι όπου εν γνώσει του ενδέχεται να τον πείσουν ότι υπάρχει Θεός και να αρχίσει να πιστεύει σε αυτόν.!!! Ετσι μπροστά στις κάμερες!!! Στημένο παιχνίδι δε βρωμάει εδώ? ... Γελοιότητες μπουνταλάδων γειτόνων, απεγνωσμένα επιδιωκόντων να προσεγγίσουν το χρυσάφι της Ε.Ε.
Απλά πράγματα!!!

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online